Komedo.fi - Ihonhoitoalan verkkomedia

Kauneussalonkien sisustuksessa mennään yltiöromanttisesta yksityissairaalaan

Marko Paananen kertoo oman unelmansa kauneussalongista sivuillaanSisustusarkkitehti ja Nelosen Inno-ohjelmastakin tuttu Marko Paananen kertoo nettisivuillaan oman unelmansa kauneussalongin sisustuksesta ja luettelee samalla kotimaisten hoitoloiden kolme perustyyppiä - tunnistatko omasi?

Nykyaikainen ja ylellisen pelkistetty

Yleisimmäksi kauneussalongin sisustustyypiksi Marko nimeää pelkistetyn, kirkkaan ja usein aika ylelliseksi sisustetun nykyaikaisen kauneussalongin. "Muodot hyvin suorakulmaisia ja käytetyt huonekalut selkeitä ja kulmikkaita. Pinnat yksivärisiä ja usein pehmeän neutraaleja väritykseltään. Vähän mustaa ja valkoista mukana. Selkeää ja tehokasta. Harmi vain että monen oma vähän tasokkaampi ja suurempi kylpyhuone kotona näyttää aika samalta. Tämä estetiikka on nähtävissä nykyaikana jo niin monessa paikassa, että elämyksellisyys kärsii. Salongissa tälle on tietysti myös perusteensa. Sisustus kertoo puhtaudesta ja tehokkuudesta, mahdollisesti myös luonnollisuudesta ja kuitenkin usein city-elämän tahdista glamourista", Paananen kirjoittaa nettisivuillansa.

Pieni yksityissairaala

Toiseksi yleisimmäksi nousee pieneltä yksityissairaalalta näyttävä kauneushoitola. "Usein kaikki on valkoista tai pehmeää vaaleansinistä. Look on rauhallinen ja kiireetön ja sisustus heijastelee melkein sairaanhoidollista luotettavuutta. Elämystä ja glamouria ei sisustuksella ole haetukaan. Pinnat ovat käytännöllisen näköisiä ja kielivät yksinkertaisuudellaan enemmän puhtaudesta ja terveydellisestä luotettavuudesta kuin aikaisempi esimerkki city-sähinästä tai zen-tasapainosta".

Yliromanttinen runsaudensarvi

Kolmanneksi perustyypiksi Paananen määrittelee punaisuudella ja tuoksuilla kyllästetyn yliromanttinen runsaudensarven; "Usein romanttisen ja asketismia vieroksuvan omistajan vastalääke kahdelle edelliselle lajityypille. Tällainen salonki luo vaikutelman naisellisesta kauneudesta ja kauneudenhoitoon liittyvästä yksityiskohdilla fiilistelyllä. On ruusuja ja punaista ja pinkkiä ja röyheloitä ja tupsuja ja strasseja ja tuoksuja. Ehkä vähän suttuistakin. Glamouria löytyy ja se mikä voitetaan kauneudenhoitoon usein yhdistettävässä kiireettömyydessä, hävitään kaupunkielämän vaatimassa tehokkuudessa. Se mikä voitetaan naisellisuuteen yhdistettävässä koristelun tunnelmassa, hävitään ihonhoitoon yhdistettävässä puhtauden viestissä".

Marko Paananen paljastaa myös oman unelmansa kauneussalongista. Lue Markon vaaleanpunaisesta 40- ja 50 -luvun glamouria sisällään pitävästä unelmasta hänen nettisivuiltaan.

 

Komedo.fi

Komedo.fi on kauneuden- ja ihonhoitoalan ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville suunnattu suomenkielinen sivusto, jonka avulla olet selvillä alan viimeisimmistä uutisista ja tapahtumista niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

 

Ota yhteyttä

Akkukahva Media / Komedo.fi

Osoite: PL 133, 15101 Lahti

Puhelin: +358 50 568 0091

Sähköposti: komedo@komedo.fi

Internet: www.komedo.fi

Palautelomake

You are here Uutiset Viihde Kauneussalonkien sisustuksessa mennään yltiöromanttisesta yksityissairaalaan