Komedo.fi - Ihonhoitoalan verkkomedia

Kuuntelussa Quiet Please rentoutuslevyjen kokoelma

Kuuntelussa Quiet Please rentoutuslevyjen kokoelmaRentoutusmusiikin on totuttu yhdistää panhuiluihin, meren kohinaan ja delfiinien ääntelyyn, mutta vihdoin on tullut genren kirjoittamatonta sääntöä rikkova levykokoelma.

Komedon toimitus sai joitain viikkoja Release Finland Oy:n toimitusjohtaja Jerry Leppilammelta yhteydenoton, jossa lupailtiin erityisesti kauneushoitoloille soveltuvaa uudenlaista rentoutusmusiikkia, joka sulkisi työtilojen taustahälyä ja auttaisi keskittymään tehtävissä. Tästä oli otettava selvää, joten parin työpäivän jälkeen postissa odottikin neljän cd-levyn kokoelma rentoutusmusiikkia. Rentoutusmusiikki on totuttu yhdistämään aina panhuiluihin, meren kohinaan ja delfiinien ääntelyyn, joten olisko vihdoin tullut genren kirjoittamatonta sääntöä rikkova levykokoelma?

Hengitysvaikeudet synnyttivät idean

Tanskalainen kitaristi Jacob Gurevitsch kärsi muutamia vuosia sitten erittäin voimakkaan stressin aiheuttamista hengitysvaikeuksista useita kuukausia. Taustansa ansiosta hän päätti kollegansa ja hyvän ystävänsä jazzpianisti Poul Reinmannin kanssa luoda oman terapiamuodon musiikin avulla tarkoituksenaan tehokkaasti vähentää ja ehkäistä stressiä. Tutkittuaan rentoutusmusiikkigenren tarjontaa selvisi, että genre koostuu yhteensovitetuista panhuilumusiikista, meren kohinasta sekä delfiinien ääntelystä. Oli aika tehdä poikkeus genreen ja niin sai alkunsa Quiet Please levy-yhtiö. Mukaan yhteistyöhön he saivat musiikin lääkitseviä vaikutuksia vuodesta 1999 saakka tutkineen ylilääkäri Per Thorgaardin Aalborgin yliopistollisesta sairaalasta. Kaikkia levyjen musiikkia ei suinkaan Jacob Gurevitsch ole itse tehnyt vaan mukana on vierailevia artisteja kuten mm. Sara Indrio, Casper Hamilton ja Anders Remmer. Quiet Pleasen konseptissa pyritään korostamaan pohjoismaista yksinkertaisuutta ja äänenlaadun korkeatasoisuutta.

Quiet Please levy-yhtiön musiikkia käytetään nykyään mm. Aalborgin yliopistollisen sairaalan päivystyspoliklinikalla ja leikkaussaleissa sekä yli 900 tanskalaisessa ambulanssissa potilaskuljetuksien aikana, joten nyt on saatu ihan oikeasti rentouttavaa musiikkia markkinoille.

Kokoelman sisältö

Saatavana on tällä hetkellä kolmen ja puolen tunnin pituinen CD-kokoelma, jonka levyjä on mahdollista ostaa myös jälleenmyytäväksi hoitolaan. Kokoelmaan kuuluu neljä, omissa kansissaan olevaa CD-levyä:

Quiet Please levyt Quiet Conversations, Break of Day, Shh... ja 15 Minutes of Peace.Quiet Conversations on levy, josta kaikki sai alkunsa. Tästä levystä kannattaa aloittaa kuuntelu, jos haluaa saada selville miten Quiet Pleasen musiikki eroaa muusta rentoutusmusiikkigenrestä. Levyn kuusi kappaletta ovat erinomaisesti yhteensovitettuja akustisten kitaroiden ja sähköisesti instrumenttien vuoropuhelua. Kappaleiden pituudet ovat pääsääntöisesti noin kahdeksan minuuttia. Toimituksen suosikiksi muodostui levyn päättävä Abstraction, erityisesti sen rauhoittavan monipuolisuutensa ansioista.

Break of Day on levy, jolla Sara Indrio on luonut mielenkiintoisen pianolla ja naisäänellä leikkivän äänimaailman, joka saa kuuntelijan rentoutumaan. Vaikka Sara on omalla äänellään vahvasti mukana levyn kappaleissa, ei levy silti sisällä yhtään laulua. Levyn viimeisellä raidalla tarkkakorvainen kuulija saattaa kuulla myös kanteleen sekä juomalasin reunaa pitkin sormella liikuteltaessa syntyviä ääniä. Vajaa yhdeksänminuuttinen The Bells of St. Mathhew´s jäi levyltä toimituksen ehdottomaksi suosiksi.

Shh... levyn erikoisuus on sen monimuotoisuus, sillä levyn raidoista jokainen on eri tekijän käsialaa. Kansitekstien mukaan sisältö on suunnattu alati liikkuvalle ja hektistä elämää viettävälle city-ihmiselle. Kuusi kappaletta, kuusi erilaista rauhoittavaa tulkintaa. Vaikka kappaleilla on eri tekijät, niin niistä on silti saatu kasaan hyvin toimiva, aaltoileva ja elektronisia sävyjä pursuileva levy. Toimituksen suosikki on levyn kolmantena oleva kuusiminuuttinen Gamma Shh (Anders Trentemoller & Buda), joka toi etäisesti jopa mieleen ranskalaisen elektonisen musiikin grand old man Jean Michel Jarren tuotannon.

15 Minutes of Peace levyllä yhden kappaleen pituus on levyn nimen mukaisesti vartti. Taustalla on kuitenkin hiukan syvällisempikin ajatus, sillä tutkimusten mukaan aivoilta vie rentoutumiseen aikaa viisitoista minuuttia. Kokoelman tuoreimman levyn jokaisella raidalla hallitsevana elementtinä ovat kosketinsoittimet. Tämän levyn raidoista oli hankala valita muiden levyjen tapaan suosikkia. Pitkällisen pohdinnan ja uudelleen kuunteluiden jälkeen levyn toinen raita A Walk to Anywhere miellytti eniten toimitustamme.

Toimituksen mietteitä kuulemastaan

Äänimaailmallisesti levyjen musiikki on avara ja kirkas. Jokainen levyistä on omanlaisensa tulkinta rentouttavasta musiikista. Delfiinien sekä niiden kuuluisien panhuilujen puuttuminen ei haittaa yhtään vaan enemmänkin tällaista musiikkia voisi kuunnella. Osassa kappaleista taajuus ulottuu varsin alas, joten laadukkailla äänentoistolaitteilla toistettaessa musiikin voi myös tuntea joidenkin kappaleiden osalta.

Matalien bassojen johdosta erityisesti Quiet Conversations levyn kappaleet kannattaa soittaa testimielessä etukäteen etteivät äänentaajudeltaan matalalle ulottuvat kohdat pääse yllättämään kuulijoita. Yksi tällaisista on kyseisen levyn päättävä Abstraction kappale, josta muodostui yhdessä Shh.. levyn Gamma Shh kappaleen kanssa kokoelman suosikkiraidat.

Kyseessä on laadukkaasti äänitetty ja yhteensovitettu kokonaisuus, joka toistuu kirkkaasti myös "halvemmallakin" laitteistolla kuunnellessa. Genre on vihdoin saanut jotain erilaista - jotain sellaista joka ei tylsistytä ja jota voi soittaa vähän kovemmallakin äänenvoimakkuudella. Komedo.fi suosittelee.

Lisätiedot ja tilaukset:Quiet Please levykokoelman saa Release Finland Oy:ltä.
Release Finland Oy
Jerry Leppilampi
p. 041 545 5555
Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
www.release.fi

 

Komedo.fi

Komedo.fi on kauneuden- ja ihonhoitoalan ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville suunnattu suomenkielinen sivusto, jonka avulla olet selvillä alan viimeisimmistä uutisista ja tapahtumista niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

 

Ota yhteyttä

Akkukahva Media / Komedo.fi

Osoite: PL 133, 15101 Lahti

Puhelin: +358 50 568 0091

Sähköposti: komedo@komedo.fi

Internet: www.komedo.fi

Palautelomake

You are here Uutiset Uutuudet Kuuntelussa Quiet Please rentoutuslevyjen kokoelma