Komedo.fi - Ihonhoitoalan verkkomedia

Alle 18-vuotiaiden solariumkielto voimaan Pohjois-Irlannissa

Suomessakin heinäkuun alussa voimaan astuvaksi kaavailtu laki ruskettavien solarium-palveluiden tarjoamisesta alaikäiselle on astunut voimaan toukokuun alussa Pohjois-Irlannissa.

Solarium-palvelut alaikäisiltä kieltävä laki astui voimaan Pohjois-Irlannissa toukokuun alussa. Ruskettavien solarium-palvelujen tarjoaminen alaikäisille halutaan kieltää lailla myös Suomessa. Valtioneuvosto on esittänyt eduskunnalle, että yrittäjiä voitaisiin sakottaa alle 18-vuotiaiden solariumin käytöstä ensi heinäkuusta alkaen. Laki määräisi solarium-paikkoihin myös vastuuhenkilön, joka voisi opastaa asiakkaita laitteiden käytössä. Lisäksi esillä pitäisi olla tietoa ultraviolettisäteilyn vaaroista.

Terveydensuojeluviranomaiset voisivat tehdä valvontakäyntejä solariumia tarjoaviin yrityksiin. Samantyyppisiä lakeja on tullut voimaan monissa muissakin maissa, nyt viimeismpinä Pohjois-Irlannissa, sillä solariumit ovat nuorten keskuudessa suosittuja. Osa solarium-paikoista on itsepalveluasemia, joissa ei ole valvojia.

Sosiaali- ja terveysministeriö suosittelee jo nyt Suomessa, etteivät alaikäiset käyttäisi solariumia, sillä voimakas uv-säteily lisää vaaraa sairastua ihosyöpään.

 

Komedo.fi

Komedo.fi on kauneuden- ja ihonhoitoalan ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville suunnattu suomenkielinen sivusto, jonka avulla olet selvillä alan viimeisimmistä uutisista ja tapahtumista niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

 

Ota yhteyttä

Akkukahva Media / Komedo.fi

Osoite: PL 133, 15101 Lahti

Puhelin: +358 50 568 0091

Sähköposti: komedo@komedo.fi

Internet: www.komedo.fi

Palautelomake

You are here Uutiset Ulkomaat Alle 18-vuotiaiden solariumkielto voimaan Pohjois-Irlannissa