Komedo.fi - Ihonhoitoalan verkkomedia

Coty haluaisi luoda kosmetiikkajätin Avonin kanssa

Yhdysvaltalainen kosmetiikkavalmistaja ja julkkisten hajuvesituotteisiin erikoistunut Coty on tarjoutunut ostamaan Avonin, maailman suurimman kosmetiikan jälleenmyyntiyhtiön, noin 10 miljardilla yhdysvaltain dollarilla (noin 7,65 miljardia euroa).

Coty päätti tehdä tarjouksesta julkisen. Päätökseen johdattivat kauan kestäneet, mutta tuloksettomana päättyneet yritykset saada Avonin edustajat saman neuvottelupöydän ääreen. Tästä huolimatta Cotyn edustajat painottivat, ettei Cotyllä ole tarkoitus ajaa hankintaneuvotteluita vihamieliseen suuntaan. "Tavoitteenamme on päästä neuvottelemaan Avonin kanssa ja noudattaa asianmukaista linjaa, jotta voisimme yhdessä ratkaista onko hankinta mahdollista", sanoi Bart Becht, Cotyn hallituksen puheenjohtaja lehdistötiedotteessa.

Coty haluaa ostaa AvoninLehdistötiedotteen julkaisun jälkeen Avon on julkisesti hylännyt Cotyn tarjouksen ja ilmoittanut syyksi mm. tarjoushinnan olevan yhtiön arvoon nähden alimitoitettu

Tosiaan, Cotyn tarjous varmasti lisää Avonin johdolle paineita, samalla kun he ovat neljättä kuukautta etsimässä uutta toimitusjohtajaa ja yrityksen myynti on kääntynyt laskuun sen päämarkkinoilla Yhdysvalloissa, Brasiliassa ja Venäjällä.

Cotylle taasen, joka on Avonia huomattavasti pienempi yritys, yhdistyminen Avonin kanssa loisi mahdollisuuden monipuolistaa tuotevalikoimaansa ja avata yritykselle tiet uusille markkinoille. "Cotystä tulisi vähemmän hajuvesiriippuvainen yritys, sillä tällä hetkellä Coty on yksi johtavista hajusteiden ja kynsituotteiden innovatiivisista yrityksistä kun taasen Avonin vahvuudet ovat enemmänkin värjäys-, ihonhoito- ja vartalotuotteissa", kirjoitti Bart Becht viimeisimmässä kirjeessään Andrea Jungille, joka on Avonin hallituksen puheenjohtaja ja vt. toimitusjohtaja.

Komedo.fi seuraa tilanneteen kehittymistä.

 

Komedo.fi

Komedo.fi on kauneuden- ja ihonhoitoalan ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville suunnattu suomenkielinen sivusto, jonka avulla olet selvillä alan viimeisimmistä uutisista ja tapahtumista niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

 

Ota yhteyttä

Akkukahva Media / Komedo.fi

Osoite: PL 133, 15101 Lahti

Puhelin: +358 50 568 0091

Sähköposti: komedo@komedo.fi

Internet: www.komedo.fi

Palautelomake

You are here Uutiset Ulkomaat Coty haluaisi luoda kosmetiikkajätin Avonin kanssa