Komedo.fi - Ihonhoitoalan verkkomedia

Desmond Fernandesin haastattelu

Dr. Des Fernandes haastattelussaEnviron ihonhoitosarjan Maltan maahantuoja Sandra Calafato on lisännyt Youtube -videopalveluun Environ sarjan kehittäjän, Dr. Desmond Fernandesin mielenkiintoisen haastattelun. Video on katseltavissa tämän jutun lopussa. Alla haastattelun suomennos pähkinänkuoressa (lähde: Karl Ludwig Oy):

Toivoa purkissa

Ovatko meille markkinoitavat ihonhoitotuotteet vain toivoa purkissa?

Huonot uutiset ovat, että valitettavasti useimmat ovat vain toivoa purkissa, mutta hyvät uutiset ovat, että on olemassa iholle elintärkeitä ainesosia, joilla ihossa saadaan muutoksia aikaan ja joilla ihoa pystytään suojaamaan ympäristön haitallisilta vaikutuksilta. Iholle elintärkeät ravinteet ovat A-vitamiini ja antioksidantit.

Hieno purkki isoine kansineen ei pysty säilyttämään ainesosia aktiivisina, etenkin, jos kyseessä on A-vitamiini ja antioksidantit. Ilmatiivis pakkaus sekä tarpeeksi suuret vitamiinipitoisuudet ovat äärettömän tärkeitä tuotteen toimivuuden kannalta. Voiteen tulisi aina sisältää A-vitamiinia ja mahdollisimman laajan joukon erilaisia rasva- ja vesiliukoisia antioksidantteja, jotka vahvistavat toistensa ominaisuuksia vapaita radikaaleja vastaan.

UV-säteiltä suojautuminen

Korkeat suojakertoimet eivät suojaa ihoamme aurinkovaurioilta, vaikka luulemme olevamme turvassa. Jo 80-luvulla ihosyöpää tutkinut professori Kligman totesi, että käyttäessämme suojakerrointa 2 UVB-säteitä vastaan, puolitamme ihosyöpäriskin. 15:n suojakertoimella pystymme käytännössä eliminoimaan riskin. Nykyisten tutkimusten valossa 15-20 suojakerroin riittää, mutta iholla tulisi käyttää päivittäin A-vitamiinia ja antioksidantteja, jotka antavat luonnollisen suojan UVA-säteilyä vastaan.

Jo lapsen ihoa tulisi alkaa ravita A-vitamiinilla ja antioksidanteilla heti, kun mennään ensimmäisen kerran aurinkoon. Lapsen iho saa yhtälailla aurinkovaurioita kuin aikuisen iho. Mielenkiintoista on, että lapsen iho kestää suuriakin A-vitamiinipitoisuuksia reagoimatta, koska ihossa nk. A-vitamiinireseptorit ovat vielä terveitä ja toimivia, toisin kuin aurinkovaurioisessa aikuisen ihossa.

Kantasoluja purkista?

Tämä on kosmetiikkateollisuuden viimeisintä meitä harhaanjohtavaa hölynpölyä. Emme pysty lisäämään kantasoluja tai niiden johdannaisia purkista niin, että ne toimisivat kuten ihomme omat kantasolut.

Kantasolut ovat ihomme elintärkeitä soluja, jotka lisääntyvät ja erilaistuvat eri solutehtäviin. Koska ne sijaitsevat syvällä ihossa, meidän tulisi tukea niiden toimintaa ja ylläpitää niiden terveyttä ihon luonnollisilla ravinteilla. Lääketieteellisesti on todistettu, että ainoa kantasolun ja muiden solujen toimintaa stimuloiva ja normalisoiva tekijä on A-vitamiini. Tarvitsemme myös suuret pitoisuudet antioksidantteja, C- ja E-vitamiinia, beetakaroteenia, luteiinia, lykopeenia jne. suojaamaan soluja hapettumiselta ja turvaamaan A-vitamiinin optimaalisen toiminnan.

A-vitamiini aknen hoidossa

Viimeisten tutkimusten mukaan akneihoisen veressä on normaalia vähemmän A-vitamiinia. Mitä vaikeampi akne, sitä alhaisemmat A-vitamiinipitoisuudet elimistössä. Niinpä A-vitamiinin lisäämisellä sekä sisäisesti että ulkoisesti pyritään normalisoimaan henkilön A-vitamiinitasot, jotta talineritys ja talin laatu normalisoituisivat, jolloin tukokset ja tulehdukset saataisiin kuriin.

 

Komedo.fi

Komedo.fi on kauneuden- ja ihonhoitoalan ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville suunnattu suomenkielinen sivusto, jonka avulla olet selvillä alan viimeisimmistä uutisista ja tapahtumista niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

 

Ota yhteyttä

Akkukahva Media / Komedo.fi

Osoite: PL 133, 15101 Lahti

Puhelin: +358 50 568 0091

Sähköposti: komedo@komedo.fi

Internet: www.komedo.fi

Palautelomake

You are here Uutiset Ulkomaat Desmond Fernandesin haastattelu