Komedo.fi - Ihonhoitoalan verkkomedia

ANSM kehitti menetelmän havaita ftalaatteja

Ranskan lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus ANSMRanskan Fimea eli lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus ANSM (Agence nationale de sécurité du médicament et des produits de santé) on kehittänyt uuden tavan löytää tuotteesta samanaikaisesti kaikkia kosmetiikassa kielletyt ftalaatit.

Mahdolliset epäpuhtaudet kosmetiikassa

Euroopan lainsäädäntö kieltää kahdeksan eri ftalaatin käytön kosmeettisissa valmisteissa (DBP, DEHP, BBP, DMEP, DNPP, Dipp, DPP, ja DIBP). Tästä huolimatta ftalaatteja, jotka muodostavat erityisen laajan molekyyliperheen, käytetään edelleen laajalti useilla muilla teollisuuden aloilla, erityisesti muovituotteiden valmistuksessa. Esimerkiksi polyvinyylikloridiin (PVC) lisätään ftalaatteja, jotta tuotteesta saataisiin joustava, kimmoisa ja helppo työstää. Tämän johdosta PVC-tuotteen massasta voi jopa puolet olla ftalaatteja. ANSM on huomauttanut, että koska ftalaattien molekyylit eivät sitoudu kemiallisesti muoviin, on todennäköistä että ne vapautuvat vähitellen muovipakkauksesta ja siten voivat saatuttaa pakkaukseen säilötyn kosmetiikan.

Samanaikainen havaitseminen

Ftalaattien rakennekuvaNäiden mahdollisten epäpuhtauksien havaitsemiseksi, ANSM on kehittänyt analyysimenetelmän, jonka avulla voidaan havaita ja mitata kahdentoista eri ftalaatin esiintymät samanaikaisesti. Tämän hämmentävän menetelmän yksityiskohdat, jotka perustuvat kaasukromatografiaan ja massaspektrometrialla havaitsemiseen, on kerrottu elokuun lopussa ilmestyneessä Journal of Chromatography A julkaisussa.

Tämän uuden menetelmän suurin etu on, että ensimmäistä kertaa on mahdollista havaita ja mitata kaksitoista ftalaattia samanaikaisesti, mukaan lukien ne kahdeksan, joiden käyttö kosmetiikassa on kielletty Europaassa.

ANSM:n laboratorioissa tällä hetkellä käyttämää menetelmää on esitetty Euroopan standardointikomitean (CEN/TC 392) tekniselle komitealle 392 toiveena saada siitä Euroopan laajuinen standardoitu menetelmä. ANSM:n menetelmää voidaan käyttää kosmeettisten tuotteiden lisäksi myös muiden terveysalan tuotteiden, kuten joidenkin lääketieteellisten laitteiden testaamisessa.

Lähde: Premium Beauty News

 

Komedo.fi

Komedo.fi on kauneuden- ja ihonhoitoalan ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville suunnattu suomenkielinen sivusto, jonka avulla olet selvillä alan viimeisimmistä uutisista ja tapahtumista niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

 

Ota yhteyttä

Akkukahva Media / Komedo.fi

Osoite: PL 133, 15101 Lahti

Puhelin: +358 50 568 0091

Sähköposti: komedo@komedo.fi

Internet: www.komedo.fi

Palautelomake

You are here Uutiset Ulkomaat ANSM kehitti menetelmän havaita ftalaatteja