Komedo.fi - Ihonhoitoalan verkkomedia

Seisomatyöllä vaikutusta sikiön kehitykseen?

Työskentely raskaana voi vaikuttaa sikiön kehittymiseen brittitutkimuksen mukaan.Englantilainen terveyshuollon julkaisu Occupational and Environmental Medicine on julkaissut tutkimuksen, jonka mukaan raskauden aikana pitkiä aikoja seisominen "voi hidastaa sikiön kasvua".

Tutkimuksessa oli seurattu lähes viittätuhatta naista läpi raskauden. Neljä kymmenestä tutkimukseen osallistuneista naisista teki seisomatyötä noin kahdeksan tuntia vuorokaudessa ja tuloksien mukaan näiden seisomatyötä tehneiden naisten vauvojen päänympärys oli noin sentin keskiarvoa pienempi.

Tuloksista kirjoittanut professori Alex Burdof kommentoi tutkimustuloksia toteamalla "Käytännön vaikutukset ovat hiukan epäselvät - ehkäpä raskausaikana paljon seisomatyötä tekevien tulisi jutella asiasta työnantajan kanssa".

Burdof tarkoitti lauseellaan lähinnä sitä, että seisomatyötä tekevien tulisi keskustella työnantajansa kanssa ergonomiasta, jottei raskausaikana tarvitsisi tehdä niin paljon seisomatyötä. Itse tutkimus ja sen tulokset ovat oiva apuväline keskustelun aloittamiseksi.

 

Komedo.fi

Komedo.fi on kauneuden- ja ihonhoitoalan ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville suunnattu suomenkielinen sivusto, jonka avulla olet selvillä alan viimeisimmistä uutisista ja tapahtumista niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

 

Ota yhteyttä

Akkukahva Media / Komedo.fi

Osoite: PL 133, 15101 Lahti

Puhelin: +358 50 568 0091

Sähköposti: komedo@komedo.fi

Internet: www.komedo.fi

Palautelomake

You are here Uutiset Ulkomaat Seisomatyöllä vaikutusta sikiön kehitykseen?