Komedo.fi - Ihonhoitoalan verkkomedia

Kiina aikeissa hyväksyä ensimmäisen eläinkokeettoman kosmetiikkatestin

Kiina aikaissa hyväksyä ensimmäisen eläinkokeettoman kosmetiikkatestinKiinan viranomaiset ovat edenneet merkittävästi PETA:n Yhdysvaltojen osaston tekemästä aloitteesta matkallaan hyväksyä maan ensimmäinen eläinkokeeton menetelmä kosmetiikka-ainesosien testaamisessa.

PETA eli People for the Ethical Treatment of Animals on maailman suurin eläinten oikeuksia puolustava järjestö, johon kuuluu noin kaksi miljoona jäsentä ja tukijaa. Järjestön antamien tietojen mukaan, PETA:n apurahalla tukemat tutkijat ovat vihdoin saaneet ohjattua Kiinan viranomaisia hyväksymään vaihtoehdon eläinkokeille kosmetiikan osalta.

PETA ilmaisi huolensa kosmetiikkayhtiöiden toimista suorittaa tuotteiden ja ainesosien vaikutuksia eläimillä saadakseen tuotteensa Kiinan markkinoille, vaikka lukuisat yhtiöistä ovat sitoutuneet lopettamaan kaikki eläinkokeensa. PETA US (Yhdysvaltojen osasto) siten myönsi In Vitro Sciences Instituutin (IIVS) tutkijoille apurahan viime vuoden loppupuolella, jotta nämä tapaisivat Kiinan viranomaisia ja ohjaisivat heitä oikeaan suuntaan jakamalla asiantuntijuuttaan heille.

Järjestön antamien tietojen mukaan 3T3-solujen neutraalipunan sisäänottoon perustuva valotoksisuustesti (3T3 NRU PT) olisi tulossa hyväksyttäväksi Kiinassa myöhemmin kesällä. Kyseinen koe on Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) hyväksymä vuonna 2004 ja on laajalti käytössä Yhdysvalloissa sekä Euroopan Unionin jäsenmaissa.

 

Komedo.fi

Komedo.fi on kauneuden- ja ihonhoitoalan ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville suunnattu suomenkielinen sivusto, jonka avulla olet selvillä alan viimeisimmistä uutisista ja tapahtumista niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

 

Ota yhteyttä

Akkukahva Media / Komedo.fi

Osoite: PL 133, 15101 Lahti

Puhelin: +358 50 568 0091

Sähköposti: komedo@komedo.fi

Internet: www.komedo.fi

Palautelomake

You are here Uutiset Ulkomaat Kiina aikeissa hyväksyä ensimmäisen eläinkokeettoman kosmetiikkatestin