Komedo.fi - Ihonhoitoalan verkkomedia

Ouluun kaksoisvoitto Taitaja 2012 kilpailussa

Kauneudenhoidon tehtävät kattoivat tänä vuonna erittäin laajan skaalan kosmetologin työtä. Kilpailutehtävinä olivat mm. kasvojen Voiton vei Nea Nevalainen (Kuva: Pasi Hakala)hoito, ehostus sekä vartalonhoito. Ensimmäistä kertaa tehtävissä oli mukana myös ihokarvojen poisto sokeroimalla sekä kynsien koristelutehtävä.

Kestävä kehitys oli huomioitu käyttämällä tehtävissä mahdollisimman vähän poisheitettäviä paperimateriaaleja sekä kiinnittämällä huomiota jätteiden lajitteluun. Suorituksia tuomaroivat tänä vuonna Minna Vejander (Kauneushoitola Minna Vejander), Pirjo Saari (Kauneus & Hiuskeskus Lumicci), Maima Kinnunen (Pohjois-Karjalan ammattiopisto), Kaija Paavola (Oulun seudun ammattiopisto, Myllytullin yksikkö) sekä Päivi Kauraharju-Järvi (Eurocosmetics).

Tehtävää riitti kolmelle päivälle

Itse kilpailu oli jaettu kolmelle päivälle. Ensimmäisenä päivänä edessä olivat mm. kulmien muotoilu, kestovärjäys, muoto-opillinen ehostus sekä kasvojen hoito sisältäen kojehoidon. Toisena päivänä kilpailijoita koeteltiin kokovartalon hieronnan sisältävässä vartalonhoidossa, käsihoidoissa, kyynärvarsien sokeroinnissa sekä kynsien koristelussa ja lakkauksessa. Viimeiselle päivälle oli jätetty vielä pikakasvohoidon ja kaunistavan ehostuksen suorittaminen sekä myyntitehtävä.

Kauneudenhoito -sarjan tulokset:

  1. Nevalainen Nea, Oulun seudun ammattiopisto, 80.29, kotipaikka Oulu
  2. Lehtonen Anna-Kaisa, Oulun seudun ammattiopisto, 77.70, kotipaikka Liminka
  3. Yli-Opas Milja, Porvoon ammattiopisto, 77.59, kotipaikka Porvoo
  4. Raitala Jonna, Koulutuskeskus Salpaus, 72.56, kotipaikka Hämeenlinna
  5. Pirhonen Janina, Savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto, 69.66, kotipaikka Kitee
  6. Kosonen Marianne, Savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto, 68.50, kotipaikka Savonlinna
  7. Niskanen Outi, Savon ammatti- ja aikuisopisto, 66.52, kotipaikka Keitele
  8. Eskelinen Jemina, Savon ammatti- ja aikuisopisto, 62.90, kotipaikka Kuopio

Ensi vuonna Taitaja siirtyy Joensuuhun

Ammattitaidon SM-kilpailun Taitaja2012-finaali järjestettiin tänä vuonna Jyväskylässä 24.-26.4. Kyseessä on Suomen suurin koulutusalan tapahtuma, jossa oman alansa mestaruudesta kilpailee 400 nuorta 42 alalta. Kilpailun puitteet on pyritty rakentamaan mahdollisimman tarkasti vastaamaan oikeita työelämän vaatimuksia. Lisäksi Jyväskylän Paviljongissa järjestetyssä tapahtumassa tarjoiltiin kolmen päivän ajan maksutta paljon muuta nähtävää ja koettavaa. Kato- ja kokeile -pisteissä pystyi testata omia kykyjään. Koulutus- ja uratorilla esiintyivät puolestaan yritykset ja oppilaitokset ja tapahtumaan kuului myös yrityselämän edustajille ja opetusalan ammattilaisille suunnattu laaja seminaariohjelma.

Nuorten ammattitaidon SM-kilpailu Taitaja vuosittainen tapahtuma, joka on tarkoitettu 20-vuotiaille tai sitä nuoremmille ammatillisen oppilaitoksen opiskelijalle. Kilpailijat valikoituvat finaaliin lähes kahden tuhannen opiskelijan joukosta eri puolilta Suomea. Jokaisessa lajissa kilpailee enintään kahdeksan parasta kilpailijaa tai joukkuetta. SM-kilpailun lisäksi tapahtumassa järjestettiin lisäksi erityistä tukea tarvitsevien TaitajaPLUS-ammattitaitokilpailu sekä Taitaja9-kilpailu, jossa yli sata yhdeksäsluokkalaista kilpaili kädentaidoissa. Ensi vuonna Taitaja 2013 järjestetään Joensuussa ja vuonna 2014 kilpailuareena tulee sijaitsemaan Lahdessa.

Katso Taitaja 2012 kauneudenhoitoalan galleria täältä. Lisätietoa tapahtumasta osoitteessa www.taitaja2012.fi

 

Komedo.fi

Komedo.fi on kauneuden- ja ihonhoitoalan ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville suunnattu suomenkielinen sivusto, jonka avulla olet selvillä alan viimeisimmistä uutisista ja tapahtumista niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

 

Ota yhteyttä

Akkukahva Media / Komedo.fi

Osoite: PL 133, 15101 Lahti

Puhelin: +358 50 568 0091

Sähköposti: komedo@komedo.fi

Internet: www.komedo.fi

Palautelomake

You are here Uutiset Kotimaa Ouluun kaksoisvoitto Taitaja 2012 kilpailussa