Komedo.fi - Ihonhoitoalan verkkomedia

YLE: Kosmetologiksi eniten tunkua

Kauneudenhoitoalan opiskelu kiinnostaa Lapissa. Kuva: YLELapin ammattiopistoon haki tänä keväänä viime vuotista vähemmän nuoria. Jokaista aloituspaikkaa kohti oli keskimäärin 1,4 hakijaa, kun viime vuonna luku oli 1,58. Opintosihteeri Pirjo Pukarisen mukaan hakijamäärän väheneminen johtuu ikäluokan pienenemisestä.

Eniten hakijoita oli kosmetologin koulutukseen, jossa jokaista aloituspaikkaa haki 3,75 hakijaa. Parturi-kampaajaksi haki kolme nuorta jokaista aloituspaikkaa kohti.

Lähihoitajaopintojen suosio väheni, sillä jokaista aloituspaikkaa kohti oli nyt 1,87 hakijaa, kun viime vuonna hakijoita oli 2,37 per paikka.

Opintosihteeri Pirjo Pukarinen Lapin ammattiopistosta sanoo, että viime vuodesta suosiotaan ovat kasvattaneet leipuri-kondiittorin sekä ict-asentajan tutkintoon johtavat koulutukset. Pukarisen mukaan puutarha- sekä kone- ja metallialan koulutusten hakijamäärät vähenivät. Rakennusalan hakijamäärä kasvoi hieman, jokaista paikkaa kohti oli 1,74 hakijaa kun viime vuonna hakijoita oli 1,69 per paikka.

Lapin ammattiopistoon haki perjantaina päättyneessä yhteishaussa yhteensä 1131 ensisijaista hakijaa. Aloituspaikkoja on 805. Viime vuonna hakijoita oli 1198 ja aloituspaikkoja 759. Aloituspaikkoihin on laskettu mukaan Rovaniemen ammattilukio.

Yle Lappi

 

Komedo.fi

Komedo.fi on kauneuden- ja ihonhoitoalan ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville suunnattu suomenkielinen sivusto, jonka avulla olet selvillä alan viimeisimmistä uutisista ja tapahtumista niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

 

Ota yhteyttä

Akkukahva Media / Komedo.fi

Osoite: PL 133, 15101 Lahti

Puhelin: +358 50 568 0091

Sähköposti: komedo@komedo.fi

Internet: www.komedo.fi

Palautelomake

You are here Uutiset Kotimaa YLE: Kosmetologiksi eniten tunkua