Komedo.fi - Ihonhoitoalan verkkomedia

Vuoden Maskiteko -palkinto jaettu ensimmäistä kertaa

Monilla aloilla ja yhdistyksillä on ollut tapana palkita menestyneitä ja ansiokkaita jäseniään. The Professional Make-up Artists of Finland halusi aloittaa uuden, uljaan perinteen palkita jonkun jäsenistä vuosittain. Ehdotukset palkinnonsaajaksi tulivat yhdistyksen jäsenistöltä ja suurin äänimäärä ratkaisi palkinnon saajan.

Vuoden 2013 palkinnon saaja sai ylivoimaisen enemmistön äänien määrästä. Perusteluina kerrottiin seuraavaa: "Hän tekee tätä työtä sydämellä ja on valmis auttamaan ja opettamaan muita vankalla ammattitaidolla. Hän on vienyt suomalaista osaamista ja tunnettavuutta maailmalle ja ennen kaikkea motivoinut meitä muita ammattilaisia body paintingin taiteen pariin. Suurimpana meriittinä hän saavutti body paintingin MM-hopean viime heinäkuussa World Body Painting Festivaleilla Itävallassa. Kilpailumenestys jatkui syyskuussa Atlantassa Living Art America -kilpailussa pronssisijoituksella. Tietysti täytyy nostaa esiin myös hänen vuosia kestänyt aktiivinen toimintansa Suomen maskeeraajat ry:ssä."

Kilpailumenestys iso meriitti valinnassa

Riina Laine palkittiin Vuoden Maskiteko -palkinnolla (riinamakeup.com)Vuoden Maskiteko -palkinnon saaneen Riina Laineen suurimpana meriittiinä mainittiin sijoittuminen heinäkuussa toiseksi vartalomaalauksen MM-kisoissa Itävallan Pörtschachissa. Laine sai tuolloin hopeaa kisojen pääsarjassa yli 70 kilpailijan joukosta.

Laine sijoittui hopealle kisojen suurimassa eli sivellin/sienisarjassa, jonka teemana oli karsintapäivänä "Planet food" ja finaalissa "Holy geometry". Sivellin/sienisarja edustaa perinteistä vartalomaalaustekniikkaa, vetää eniten kilpailijoita ja sen voitto on MM-kisoissa kaikkien halutuin ja arvostetuin.

Riina oli karsinnan jälkeen kolmannella sijalla, mutta nousi finaalipäivän pisteillään kokonaistuloksissa toiseksi. Kilpailijoilla oli maalaukseensa aikaa 6 tuntia. Arvosteluperusteina olivat työn laatu ja tekniikka,  sommitelma ja teeman tulkinta. MM-kilpailujen tuomaristo koostui body paintingin huippuammattilaisista. Joukossa oli alan taiteilijoita, kouluttajia ja galleristeja eri puolilta maailmaa.

Riina Laineen assistenttina kilpailussa toimi Jaana Veronika Kuittinen, Suomen maskeeraajat ry:n jäsenvastaava.

Vartalomaalauksen MM-kisat kiinnostavat yli 30 000 kävijää vuosittain

Vartalomaalauksen MM-kilpailuja (The World Bodypainting Festival) on järjestetty vuodesta 1998 lähtien Itävallassa. Tällä kertaa kilpailut järjestettiin 5.-7. heinäkuuta, ja kisoihin osallistui kilpailijoita 46 maasta. MM-kilpailuissa on omat sarjansa maalaajille ja valokuvaajille. Maalaajat kilpailivat tänä vuonna kahdeksassa eri sarjassa: sivellin/sienitekniikassa, airbrush-sarjassa, erikoisefekteissä, UV-sarjassa, kasvomaalauksissa, erikoisefekteillä toteutettavissa kasvomaalauksissa sekä kahdessa amatöörisarjassa. The World Bodypainting Festival kerää joka kesä yli 30 000 kävijää kilpailuviikonlopun aikana.

Lähde: Suomen maskeeraajat ry

Haluaisitko lukea Komedosta jatkossa uutisia myös maskeeraus-alasta?
Tulokset

 

Komedo.fi

Komedo.fi on kauneuden- ja ihonhoitoalan ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville suunnattu suomenkielinen sivusto, jonka avulla olet selvillä alan viimeisimmistä uutisista ja tapahtumista niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

 

Ota yhteyttä

Akkukahva Media / Komedo.fi

Osoite: PL 133, 15101 Lahti

Puhelin: +358 50 568 0091

Sähköposti: komedo@komedo.fi

Internet: www.komedo.fi

Palautelomake

You are here Uutiset Kotimaa Vuoden Maskiteko -palkinto jaettu ensimmäistä kertaa