Komedo.fi - Ihonhoitoalan verkkomedia

Helsingin Uutiset: Kynsi- ja ripsihuoltojen suosio on lisännyt kauneudenhoitoalalla harmaata taloutta

– Halpaa, hyvää ja turvallista kynsihuoltoa tai ripsenpidennystä et samasta hoitolasta saa, väittää parikymmentä vuotta alalla työskennellyt NSI-kynsimuotoilijakouluttaja, SKY-Cidesco kosmetologi Ulla Leppäkoski-Juvonen.

Hän kertoo, että alan järjestöjen Suomen Ammattikosmetiikan Tukkukauppiaiden ja Suomen Kosmetologienyhdistyksen yksi tärkeä tavoite on kitkeä kulovalkean tavoin levinnyttä harmaata taloutta.

Käsityönä tehtävälle työlle kertyy väistämättä hintaa.

– Rakennekynsiä ja jopa kampausta kaupan päälle tarjotaan kolmella kympillä. Kun vähennät hinnasta aineet, vuokrat, verot ja eläkkeet, jäät itse pakkasen puolelle. Kynsihoitolan työntekijöiden koulutukseen on hyvä kiinnittää huomiota. Ripsien kiinnittämisessä käytetään hyvin teräviä pinsettejä, joten on tärkeää, että ripset laittaa ammattitaitoinen henkilö.

– Rakennekynsien materiaalit eivät imeydy kynnen läpi, eivätkä ne aiheuta kosketusallergiaa. Jos kynsi viilataan puhki, aine pääsee ihon kanssa kosketuksiin ja allergiat ovat mahdollisia.

Rakennekynsien raaka-aineissa ei ole eroa. Neste-jauheyhdistelmän, UV-geelin, kuidun valottoman geelin lähtökohtana on akryyliperheen tuote, SKY-Cidesco kosmetologi Ulla Leppäkoski-Juvonen korjaa harhaluuloja. Akryyli kovettuu pinnasta pohjaan, kun geeli kovettuu pohjasta pintaan päin. Kuva: Heli Koivuniemi, Suomen Lehtiyhtymä

Leppäkoski-Juvonen suosittelee kysymään aina, missä yrittäjä on kouluttanut itsensä.

– Jos vastaus on epämääräinen, kääntyisin kannoillani.

Alan koulutetut ammattilaiset vannovat Amerikassa ja Saksassa valmistettujen aineiden nimeen. Ne täyttävät EU:n kriteerit, toisin kuin osa idästä Suomeen saapuneista tuotteista. Maahantuojan mukaan materiaalit ovat kehittyneet. Kynnet pysyvät ja kestävät pidempään. Tuotteiden kehittelyssä on pyritty myös lisäämään ekologisuutta.

– Rakennekynsien pääraaka-aine on petrokemian tuote. Samaa raaka-ainetta käytetään sekä geeli- että akryylikynsiin.

Ripsikuidun laatu ei ole niin olennaista kuin liiman turvallisuus. Laadukkaampien liimojen koostumus on luotettavasti testattu.

Leppäkoski-Juvonen on yksi kynsimuotoilun SM-kilpailuiden ja avoimien kansainvälisten kilpailujen Finnail Olympicin järjestäjistä. Hän maahantuo rakennekynsituotteita ja on Suomen Ammattikosmetiikan Tukkukauppiaiden hallituksen puheenjohtaja.

Julkaistu Helsingin Uutisissa 13.2.2012, lue alkuperäinen artikkeli täältä.

 

Komedo.fi

Komedo.fi on kauneuden- ja ihonhoitoalan ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville suunnattu suomenkielinen sivusto, jonka avulla olet selvillä alan viimeisimmistä uutisista ja tapahtumista niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

 

Ota yhteyttä

Akkukahva Media / Komedo.fi

Osoite: PL 133, 15101 Lahti

Puhelin: +358 50 568 0091

Sähköposti: komedo@komedo.fi

Internet: www.komedo.fi

Palautelomake

You are here Uutiset Kotimaa Helsingin Uutiset: Kynsi- ja ripsihuoltojen suosio on lisännyt kauneudenhoitoalalla harmaata taloutta