Komedo.fi - Ihonhoitoalan verkkomedia

Tiesitkö mitä tietoja kuitissa on oltava?

Tiesitkö mitä tietoja kuitissa on oltava?Harmaan talouden kitkentään kytköksissä oleva kuittipakko astuu voimaan 1. tammikuuta 2014 Presidentti Sauli Niinistön vahvistettua 30. elokuuta lain kuitintarjoamisvelvollisuudesta. 

Vuoden vaihteen jälkeen yrittäjän täytyy tarjota asiakkaalle kuittia sekä käteisellä että kortilla maksettaessa, mutta asiakkaan ei kuitenkaan tarvitse ottaa tarjottua kuittia vastaan. Kuittipakko ei koske ainoastaan hyvinvointialaa (kauneudenhoitoala) vaan ostoksia kaikilla toimialoilla, kuten ravintola- ja majoitusalalla, päivittäistavarakaupassa sekä parturi- ja kampaamoalalla.

Kuittipakkoa tulevat valvomaan poliisi, verohallinto ja aluehallintovirastot. Jos yrittäjä ei tarjoa kuittia, valvoja voi määrätä laiminlyöntimaksun, jonka suuruus on vähintään 300 euroa ja enintään 1000 euroa.

Kuittipakko on osa hallituksen harmaan talouden torjumisohjelmaa. Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan kuitintarjoamisvelvollisuus antaa asiakkaalle paremmat mahdollisuudet havaita myyntiä, jota ei merkitä kassaan tai kirjanpitoon. Näin asiakkaalla on myös nykyistä paremmat mahdollisuudet valita ja tehdä ostokset lakia noudattavassa yrityksessä. Laki ei koske yleishyödyllistä yhdistys- ja harrastustoimintaa, ulkona tapahtuvaa tori- ja markkinamyyntiä tai satunnaista ja vähäistä elinkeinotoimintaa.

Tiedot, jotka kuitissa on vuodenvaihteesta lähtien oltava

Monet mediat ovat lainanneet suoraan työ- ja elinkeinoministeriön tiedotetta tulevasta kuitinantovelvollisuudesta. Tiedotteen mukaan pakolliset tiedot kuitilla olisivat jatkossa myyjän yhteystiedot, tavaran tai palvelun määrä ja luonne, hinta ja arvonlisävero. Komedo.fi toimitus huomasi kuitenkin, että lakiin on kirjattu myös paljon muitakin tietoja. Alla täydellinen lista asioista, jotka kuitista on jatkossa löydyttävä:

  1. elinkeinonharjoittajan nimi, yhteystiedot ja y-tunnus
  2. kuitin antamispäivä
  3. kuitin tunnistenumero tai muu yksilöivä tieto
  4. myytyjen tavaroiden määrä ja laji sekä palvelujen laji
  5. tavaroista tai palveluista suoritettu maksu ja suoritettavan arvonlisäveron määrä verokannoittain taikka arvonlisäveron peruste verokannoittain.

Laki kuitinantovelvollisuudesta on kokonaisuudessaan luettavissa täältä.

Löytyykö kuitistasi nykyisellään jo kaikki uuden lain mukaiset tiedotTulokset

 

Komedo.fi

Komedo.fi on kauneuden- ja ihonhoitoalan ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville suunnattu suomenkielinen sivusto, jonka avulla olet selvillä alan viimeisimmistä uutisista ja tapahtumista niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

 

Ota yhteyttä

Akkukahva Media / Komedo.fi

Osoite: PL 133, 15101 Lahti

Puhelin: +358 50 568 0091

Sähköposti: komedo@komedo.fi

Internet: www.komedo.fi

Palautelomake

You are here Uutiset Kotimaa Tiesitkö mitä tietoja kuitissa on oltava?