Komedo.fi - Ihonhoitoalan verkkomedia

Kosmeettisten valmisteiden valvonta Tukesille sekä Tullille

Kosmeettisten valmisteiden valvonta Turvallisuus- ja kemikaalivirastolle sekä TullilleSosiaali- ja terveysministeriön tiedote

Vastuu kosmeettisten valmisteiden turvallisuudesta on valmisteen valmistajalla ja markkinoille saattajalla. EU:n uuden kosmetiikka-asetuksen mukaan toiminnanharjoittajan on huolehdittava siitä, että valmisteet eivät aiheuta riskiä ihmisten terveydelle. Kosmeettisia valmisteita ovat esimerkiksi aurinkovoiteet, hiusvärit ja kynsilakat.

Uudessa laissa kosmeettisista valmisteista säädetään EU:n kosmetiikka-asetuksen kansallisesta täytäntöönpanosta. Jatkossa kansalliset viranomaisten valvontatehtävät keskitetään Suomessa Turvallisuus- ja kemikaalivirastolle (Tukes) sekä Tullille. Markkinoilla olevia kosmeettisia valmisteita valvoo pääasiassa Turvallisuus- ja kemikaalivirasto ja maahantuotavia valmisteita Tulli.

Myös kosmeettisten valmisteiden pakkausmerkintöihin tulee säännöksiä. Kuten nykyisinkin, pakkausmerkintöjen on oltava suomeksi ja ruotsiksi, jotta valmisteiden loppukäyttäjät saavat tuotteista olennaiset tiedot.

Hallitus esitti torstaina 27. kesäkuuta asiaa koskevan lain vahvistamista. Tasavallan presidentin on tarkoitus vahvistaa laki perjantaina. Laki tulee voimaan 11.7.2013.

Kosmeettisten valmisteiden sääntelyn tavoitteena on, että markkinoilla on vain ihmisten terveydelle turvallisia tuotteita. Uutta kosmetiikkalakia tarvitaan, koska EU:n kosmetiikka-asetus korvaa nykyiseen kosmetiikkadirektiiviin perustuvan kansallisen kosmetiikkalainsäädännön 11.7.2013. Koska kyseessä on EU:n asetus, sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa EU:n jäsenvaltioissa.

Lisätietoja:
neuvotteleva virkamies Marilla Lahtinen, STM, 02951 63313, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

 

Komedo.fi

Komedo.fi on kauneuden- ja ihonhoitoalan ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville suunnattu suomenkielinen sivusto, jonka avulla olet selvillä alan viimeisimmistä uutisista ja tapahtumista niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

 

Ota yhteyttä

Akkukahva Media / Komedo.fi

Osoite: PL 133, 15101 Lahti

Puhelin: +358 50 568 0091

Sähköposti: komedo@komedo.fi

Internet: www.komedo.fi

Palautelomake

You are here Uutiset Kotimaa Kosmeettisten valmisteiden valvonta Tukesille sekä Tullille