Komedo.fi - Ihonhoitoalan verkkomedia

Tiilikainen hallitukselle: Yksinyrittäjille kannustimia (Suomenmaa)

Kimmo Tiilikainen. Kuva: Jyrki Lyytikkä / YleHallituksen pitäisi kannustaa yksinyrittäjiä palkkaamaan ensimmäinen työntekijä, keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen kertoo politiikan uutislehti Suomenmaan uutisessa. Tehokas kannustin olisi keskustan esittämä työntekijän palkan sivukulujen suuruinen avustus, Tiilikainen toteaa lehdelle.

"Euron euroa ei kulu, ellei uusia työpaikkoja synny. Työntekijä saisi työtä ja toimeentuloa sekä valtio ja kunnat verotuloja. Erityisen tuottavaa tuki on yhteiskunnan kannalta silloin, kun nuori pääsee kiinni työelämään", keskustan ryhmäjohtaja sanoo ja jatkaa "Ei voi kuin ihmetellä, ellei hallitus tähän tartu".

Lehden uutisessa on myös kerrottu kuinka Finanssialan Keskusliiton toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi pohdiskeli blogissaan, mitä tapahtuisi jos jokainen yksinyrittäjä työllistäisi yhden työntekijän. Suomeen syntyisi 160 000 uutta työpaikkaa. Tiilikainen jakaa Kaupin käsityksen kertomalla kuinka valtava voima yksinyrittäjät ovat: "Yrittäjäksi ryhtymisen jälkeen korkein kynnys yrittäjän uralla on työnantajaksi ryhtyminen. Ilman uusia kannustimia monikaan ei uskalla tarjota työtä toisille", Tiilikainen sanoo Suomenmaalle.

Tukea ensimmäisen työntekijän palkkaukseen on kokeiltu alueellisesti ja toistaiseksi voimassa oleviin työsuhteisiin. "Jotta tuloksia syntyisi, tuki pitää laajentaa koko maahan", Tiilikainen vaatii. Näin kannnustimesta voidaan myös tiedottaa tehokkaasti yksinyrittäjille. Määräaikaisiin työsuhteisiinkin tukea pitäisi antaa juuri työllistymiskynnyksen alentamiseksi, Tiilikainen esittää.

Lähde: Suomenmaa

 

Komedo.fi

Komedo.fi on kauneuden- ja ihonhoitoalan ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville suunnattu suomenkielinen sivusto, jonka avulla olet selvillä alan viimeisimmistä uutisista ja tapahtumista niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

 

Ota yhteyttä

Akkukahva Media / Komedo.fi

Osoite: PL 133, 15101 Lahti

Puhelin: +358 50 568 0091

Sähköposti: komedo@komedo.fi

Internet: www.komedo.fi

Palautelomake

You are here Uutiset Kotimaa Tiilikainen hallitukselle: Yksinyrittäjille kannustimia (Suomenmaa)