Komedo.fi - Ihonhoitoalan verkkomedia

YLE: Kuitinantolaki tulossa voimaan vasta loppuvuodesta

Syksystä 2013 lähtien kuitti on aina annettava.YLE uutisten mukaan harmaata taloutta hillitsemään suunniteltu laki yrittäjien kuittipakosta on tulossa hallituksen käsittelyyn kevään aikana.

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan voimaan kyseinen laki tulisi todennäköisesti loppuvuodesta. Alkuperäisen aikataulun mukaan kuittipakko oli suunniteltu astuvan voimaan jo heinäkuussa 2013, mutta aikataulusta oli tullut TEM:lle niin runsaasti palautetta, että lakimuutosta on lykätty loppuvuoteen.

Eduskunnalle lakiesitys on tarkoitus antaa kevään aikana. Mikäli esityksestä hyväksytään laiksi, tulisi jatkossa yrittäjien aina tarjota myymistään tuotteista ja palveluista asiakkaalle kuitti. Hallitusneuvos Johanna Lähde työ- ja elinkeinoministeriöstä kommentoi YLE Uutisten haastattelussa, että kiistaakin aiheuttanut valvontavastuu on kirjattu verohallinnolle: "Pääasiassa valvontakäyntejä tehtäisiin riskianalyysien perusteella, mutta tarpeen vaatiessa valvojat voisivat tehdä myös koeostoja".

Lähde kertoo uutisessa lisäksi, että koeostoja voitaisiin käyttää pienissä yrityksissä kuten kampaamoissa, joissa asiakkaita on vähän eikä valvontaa voi muuten huomaamattomasti toteuttaa. Käytännössä tämä tarkoittaa siis kampaamoiden lisäksi muita kauneudenhoitoalan yrityksiä kuten kauneus- ja kynsihoitoloita.

Lähde: YLE Uutiset

 

Komedo.fi

Komedo.fi on kauneuden- ja ihonhoitoalan ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville suunnattu suomenkielinen sivusto, jonka avulla olet selvillä alan viimeisimmistä uutisista ja tapahtumista niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

 

Ota yhteyttä

Akkukahva Media / Komedo.fi

Osoite: PL 133, 15101 Lahti

Puhelin: +358 50 568 0091

Sähköposti: komedo@komedo.fi

Internet: www.komedo.fi

Palautelomake

You are here Uutiset Kotimaa YLE: Kuitinantolaki tulossa voimaan vasta loppuvuodesta