Komedo.fi - Ihonhoitoalan verkkomedia

Laiminlyönnistä kymmenien tuhansien sakot Oulussa

Työtodistusten ja palkkalaskelmien laiminlyönti toi kymmenien tuhansien sakotTyösuojeluviranomainen tuomitsi 33 000 euron uhkasakot maksatukseen kahdelle saman omistajan omistamalle kauneusalan yritykselle  

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue on tuominnut kaksi Ouluun rekisteröityä kauneudenhoitopalveluyritystä yhteensä 33 000 euron uhkasakkoihin. Saman työnantajan neljä työntekijää ovat jääneet ilman työtodistusta tai palkkalaskelmaa tai molempia.

Työsuojeluviranomaisen valvonta työntekijöille lakisääteisesti kuuluvien työtodistusten ja palkkalaskelmien saamiseksi alkoi marraskuussa 2011 selvityspyynnöillä ja kehotuksilla. Prosessi on jatkunut hallinnollisilla pakkokeinoilla uhkasakkomenettelynä niin, että osassa käsiteltäviä asioita on jouduttu määräämään useampi korotettu uhkasakko maksuun.

Työsuojeluviranomainen törmää varsin harvoin näin hankaliin ja työnantajallekin varsin kalliiksi tuleviin tapauksiin. Yleensä työnantajat antavat työtodistukset ja palkkalaskelmat säädösten edellyttämällä tavoin tai viimeistään työsuojelutarkastajan antaman kehotuksen jälkeen.

Lähde: Pohjois-Suomen Aluehallintoviranomainen

 

Komedo.fi

Komedo.fi on kauneuden- ja ihonhoitoalan ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville suunnattu suomenkielinen sivusto, jonka avulla olet selvillä alan viimeisimmistä uutisista ja tapahtumista niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

 

Ota yhteyttä

Akkukahva Media / Komedo.fi

Osoite: PL 133, 15101 Lahti

Puhelin: +358 50 568 0091

Sähköposti: komedo@komedo.fi

Internet: www.komedo.fi

Palautelomake

You are here Uutiset Kotimaa Laiminlyönnistä kymmenien tuhansien sakot Oulussa