Komedo.fi - Ihonhoitoalan verkkomedia

Kosmetiikkavalmisteita koskeva lainsäädäntö siirtyy sosiaali- ja terveysministeriölle

Kosmetiikkavalmisteita koskeva lainsäädäntö siirtyy sosiaali- ja terveysministeriölleKosmeettisia valmisteita koskevan lainsäädännön valmisteluvastuu siirtyy työ- ja elinkeinoministeriöltä sosiaali- ja terveysministeriölle vuoden 2013 alusta alkaen. Kosmeettisia valmisteita ovat esimerkiksi aurinkovoiteet, hiusvärit ja kynsilakat.

Valmisteiden sääntelyn tavoitteena on, että valmisteet ovat turvallisia ihmisten terveydelle. Vastuu kosmeettisten valmisteiden turvallisuudesta on tuotteen valmistajalla ja markkinoille saattajalla. Kosmetiikan valvonnasta vastaavat kuluttajaturvallisuuslain viranomaiset. Markkinoilla olevia kosmeettisia valmisteita valvoo pääasiassa Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) ja maahantuotavia valmisteita tullilaitos. Kauneudenhoitopalvelujen valvonta säilyy kuluttajaturvallisuuslain piirissä.

Suomen kosmetiikkalainsäädäntö perustuu EU:n kosmetiikkadirektiiviin, joka korvautuu 11.7.2013 alkaen uudella EU-asetuksella. Uusi asetus korvaa pääosin myös nykyisen kansallisen lainsäädännön.

Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriö

 

Komedo.fi

Komedo.fi on kauneuden- ja ihonhoitoalan ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville suunnattu suomenkielinen sivusto, jonka avulla olet selvillä alan viimeisimmistä uutisista ja tapahtumista niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

 

Ota yhteyttä

Akkukahva Media / Komedo.fi

Osoite: PL 133, 15101 Lahti

Puhelin: +358 50 568 0091

Sähköposti: komedo@komedo.fi

Internet: www.komedo.fi

Palautelomake

You are here Uutiset Kotimaa Kosmetiikkavalmisteita koskeva lainsäädäntö siirtyy sosiaali- ja terveysministeriölle