Komedo.fi - Ihonhoitoalan verkkomedia

Uusi asetus voimaan hampaidenvalkaisuun tarkoitetuista aineista

Tiukentunut asetus hampaidenvalkaisuaineista on astunut voimaanKauppa- ja teollisuusministeriön asetusta kosmeettisista valmisteista (1.2.2005/75) on Työ- ja elinkeinoministeriö asetuksella muutettu. Muutos kohdistuu vetyperoksidin ja muiden yhdisteiden tai seoksien joista vapautuu vetypedoksidia kuten karbamidiperoksidi ja sinkkiperoksidi, määristä sisältyneenä tai vapautuneena hampaidenvalkaisutuotteissa.

Euroopan unionin julkaisi vuoden alussa uuden hampaiden valkaisuaineita koskevan direktiivin, jonka mukaan kuluttajamarkkinoilla saa olla vain vetyperoksidipitoisuudeltaan alle 0,1-prosenttisia tuotteita. Hammaslääkärin vastaanotolla saa taasen käyttää vetyperoksidipitoisuudeltaan 0,1–6-prosenttisia aineita. Suomessa nämä säännökset ovat tulleet Työ- ja elinkeinoministeriön asetuksella voimaan 31.10.2012.

Direktiivi edellyttää 0,1–6-prosenttisten valkaisuaineiden käytön yhteydessä hammaslääkärin kliinistä tutkimusta sen varmistamiseksi, ettei vakavia suusairauksia tai muita riskitekijöitä ole. Kunkin käyttöjakson yhteydessä tuotetta saavat ensimmäisellä kerralla käyttää vain hammaslääkärit tai käytön on tapahduttava hammaslääkärin välittömässä valvonnassa. Hammaslääkäri voi antaa tuotteen kuluttajan käyttöön käyttöjakson loppuajaksi. Väärinkäytön välttämiseksi tuotteet eivät kuitenkaan saa olla suoraan kuluttajien saatavilla.

Asetus on luettavissa oheisesta linkistä: http://www.edilex.fi/data/sdliite/liite/6132.pdf

 

Komedo.fi

Komedo.fi on kauneuden- ja ihonhoitoalan ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville suunnattu suomenkielinen sivusto, jonka avulla olet selvillä alan viimeisimmistä uutisista ja tapahtumista niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

 

Ota yhteyttä

Akkukahva Media / Komedo.fi

Osoite: PL 133, 15101 Lahti

Puhelin: +358 50 568 0091

Sähköposti: komedo@komedo.fi

Internet: www.komedo.fi

Palautelomake

You are here Uutiset Kotimaa Uusi asetus voimaan hampaidenvalkaisuun tarkoitetuista aineista