Komedo.fi - Ihonhoitoalan verkkomedia

Uusi vuosi, uudet arvonlisäverokannat

Kauneudenhoitoalalla on pitkään haaveiltu verohuojennuksista erityisesti arvonlisäverojen osalta. Jatkossakin tullaan haaveilemaan, sillä verohuojennuksia ei ole lähivuosina näkyvissä.

Kauneudenhoitoalalla haaveillaan vielä pitkään verohuojennuksistaHallitus sopi kehysriihessään 22.3.2012, että kaikkia Suomen arvonlisäverokantoja nostetaan prosenttiyksiköllä 1.1.2013 alkaen. Yleinen arvonlisäverokanta nousee tällöin nykyisestä 23 prosentista 24 prosenttiin, mm. elintarvikkeista maksettava 13 prosentin verokanta nousee 14 prosenttiin sekä alennettu 9 prosentin verokanta (aikakausilehdet, kirjat, majoitukset jne.) nousee 10 prosenttiin. Muutoksen jälkeen jo nyt kansainvälisessäkin vertailussa varsin korkea Suomen yleinen arvonlisäverokanta vahvistaa siis asemaansa kun tällä hetkellä EU-maiden keskimääräinen alv-kanta on 20,8 prosenttia.

Kauneudenhoitoalalla haaveillaan vielä pitkään

Kauneudenhoitoalalla on pitkään haaveiltu verohuojennuksista erityisesti arvonlisäverojen osalta, mutta suunta on Komedo.fin keräämien tietojen mukaan päinvastainen.

Otettaessa huomioon kesällä julkistettu kauneudenhoitoalan harmaan talouden torjuntaa selvittäneen työryhmän loppuraportti, alkuvuonna uutisoidut ns. pimeinä tehtyjen kynsi- ja ripsihuoltojen kasvamisesta alalla sekä lisäksi "naapurialalla" eli parturi- ja kampaamopalveluiden puolella vuonna 2011 päättyneen arvonlisäverokannan alentamiskokeilun tulokset, voidaan päätellä että kauneudenhoitoalan kaltaisella työvaltaisella palvelualalla sovellettava arvonlisäverokanta on ja tulee jatkossakin pysymään yleisen arvonlisäverokannan mukaisena ja sillä varmasti osaltaan pyritään kompensoimaan alalla harmittavasti esiintyvää harmaatta taloutta.

Arvonlisävero on käytetyin kulutusvero

Arvonlisävero on maailmalla käytetyin yleinen kulutusvero. Se on voimassa yli 140 maassa, joiden joukossa ovat lähes kaikki OECD-maat ja myös tärkeimmät OECD:n ulkopuoliset maat, kuten Kiina, Intia, Venäjä ja Brasilia. OECD-maista Yhdysvallat on ainoa maa, jossa ei ole käytössä arvonlisäveroa. Suomessa arvonlisäverotus otettiin käyttöön 1.6.1994 pitkälti seuraavan vuoden alussa alkaneen EU-jäsenyyden takia. Samalla lakkautettiin 40-luvulta saakka voimassa ollut liikevaihtovero.

Komedo.fi

 

Komedo.fi

Komedo.fi on kauneuden- ja ihonhoitoalan ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville suunnattu suomenkielinen sivusto, jonka avulla olet selvillä alan viimeisimmistä uutisista ja tapahtumista niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

 

Ota yhteyttä

Akkukahva Media / Komedo.fi

Osoite: PL 133, 15101 Lahti

Puhelin: +358 50 568 0091

Sähköposti: komedo@komedo.fi

Internet: www.komedo.fi

Palautelomake

You are here Uutiset Kotimaa Uusi vuosi, uudet arvonlisäverokannat