Komedo.fi - Ihonhoitoalan verkkomedia

Valvontaa kaivataan pistoshoitoihin

Niin kutsutut esteettiset hoidot ovat yleistyneet Suomessa räjähdysmäisesti viimeisten kymmenen vuoden aikana. Samaan aikaan perinteisen kirurgian määrä on pysynyt samana tai jopa laskenut, Suomen plastiikkakirurgisesta yhdistyksestä kerrotaan.

Kevyisiin hoitoihin on helppo hakeutua.

"Kynnys hoitoon menoon on melko pieni, koska tiedetään, että puolen vuoden kuluttua hoitoa ei ole pakko uusia, jos vaikutus ei ole sellainen kuin on toivonut", kertoo Sairaala Siluetin plastiikkakirurgian erikoislääkäri Timo Pakkanen.

Esteettisillä tai kevyillä hoidoilla tarkoitetaan toimenpiteitä, joissa silotetaan ryppyjä tai täytetään huulia ruiskeilla. Injektiohoitoja on kahdenlaisia. Esimerkiksi huulia tai ryppyjä voi täyttää hyaluronihapolla, jota esiintyy kehossa myös luonnostaan. Toinen vaihtoehto on lamauttaa ryppyjä aiheuttavien lihasten toiminta botuliinilla, hermomyrkyllä.

Osa hoidoista lain ulottumattomissa

Kevyitä hoitoja valvotaan heikosti. Lain mukaan botuliinia saa pistää vain lääkäri, mutta hyaluronihapon käytöstä ei ole yhtä tarkkaa säädöstä. Myös hintakilpailu alalla on kovaa.

"Kyllä ihmiset ovat hintatietoisia. Osittain se on tietysti hyvä asia kuluttajan kannalta, mutta toisaalta se johtaa usein siihen, että ehkä oikaistaan joissakin turvallisuuteen liittyvissä asioissa ja laatuvaatimuksissa", Timo Pakkanen sanoo.

24-vuotias nimettömänä pysyttelevä nainen on käynyt hyaluronihappohoidoissa kaksi kertaa vuodessa jo parin vuoden ajan. Hän luottaa kosmetologiin - riskeistä huolimatta. "Olisi ehkä fiksumpaa mennä aluksi jonnekin lääkärille, mutta se on sen verran yleistynyt, että koen, että luotan tarpeeksi kosmetologiin tai sairaanhoitajaan. Mutta onhan näissä hoidoissa riskinsä aina", nainen sanoo.

Kevyilläkin hoidoilla on tosiaan myös vaaransa: aineet voivat aiheuttaa yllättävän allergisen reaktion, kuten hengitysvaikeuksia, tai ne voivat tukkia verisuonia. "Kaipaisin enemmän valvontaa, koska tämä on aika villi ala, ja Suomessakin ollaan kovasti menossa sellaiseen jo monissa maissa nähtävissä olevaan autotallikirurgiasysteemiin, että toinen toistaan halvemmalla myydään asioita, jotka eivät laadullisesti vastaa mitään vaatimuksia", Pakkanen sanoo.

Lähde: YLE Uutiset

 

Komedo.fi

Komedo.fi on kauneuden- ja ihonhoitoalan ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville suunnattu suomenkielinen sivusto, jonka avulla olet selvillä alan viimeisimmistä uutisista ja tapahtumista niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

 

Ota yhteyttä

Akkukahva Media / Komedo.fi

Osoite: PL 133, 15101 Lahti

Puhelin: +358 50 568 0091

Sähköposti: komedo@komedo.fi

Internet: www.komedo.fi

Palautelomake

You are here Uutiset Kotimaa Valvontaa kaivataan pistoshoitoihin