Komedo.fi - Ihonhoitoalan verkkomedia

Alle 18-vuotiaiden solariumkielto voimaan

Suomessa on sunnuntaina heinäkuun 1. päivänä astunut voimaan laki, jolla kielletään ruskettavien solarium-palveluiden tarjoamisesta alaikäiselle.

Solarium-palvelut alaikäisiltä kieltävä laki astui voimaan Suomessa heinäkuun 1.päivänä.Ruskettavien solarium-palvelujen tarjoaminen alaikäisille on nyt kielletty Suomessa lailla. Valtioneuvosto esitti eduskunnalle viime vuoden loppupuolella, että yrittäjiä voitaisiin sakottaa alle 18-vuotiaiden solariumin käytöstä heinäkuun 1. päivästä alkaen. Laki myös määrää, että kolmen vuoden kuluttua lain voimaan astumisesta on solarium-paikoista lisäksi löydyttävä vastuuhenkilö, jonka on opastettava asiakkaita laitteiden käytössä. Lisäksi esillä pitää olla tietoa ultraviolettisäteilyn vaaroista. Laki koskee myös itsepalvelusolariumeja.

Alle 18-vuotias voi kuitenkin edelleen käyttää solariumia, mikäli se on lääkärin määräämä hoitokeino.

Terveydensuojeluviranomaiset voivat tehdä valvontakäyntejä solariumia tarjoaviin yrityksiin. Samantyyppisiä lakeja on tullut voimaan monissa muissakin maissa - viimeismpinä Pohjois-Irlannissa toukokuun alussa, sillä solariumit ovat nuorten keskuudessa suosittuja. Osa solarium-paikoista on itsepalveluasemia, joissa ei ole valvojia.

Sosiaali- ja terveysministeriö on suosittellut jo pidemmän aikaa Suomessa, etteivät alaikäiset käyttäisi solariumia, sillä voimakas uv-säteily lisää vaaraa sairastua ihosyöpään.

 

Komedo.fi

Komedo.fi on kauneuden- ja ihonhoitoalan ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville suunnattu suomenkielinen sivusto, jonka avulla olet selvillä alan viimeisimmistä uutisista ja tapahtumista niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

 

Ota yhteyttä

Akkukahva Media / Komedo.fi

Osoite: PL 133, 15101 Lahti

Puhelin: +358 50 568 0091

Sähköposti: komedo@komedo.fi

Internet: www.komedo.fi

Palautelomake

You are here Uutiset Kotimaa Alle 18-vuotiaiden solariumkielto voimaan