Komedo.fi - Ihonhoitoalan verkkomedia

Gluteenittomat kosmetiikkatuotteet kasvattavat suosiotaan

 

Kosmetiikkateollisuus on alkanut toimimaan samoin kuin elintarviketeollisuuden puolella on jo jonkin aikaa tehty - merkitsemään mitkä tuotteet ovat gluteenittomia - kuluttajat kiittävät.

Esimerkiksi gluteenittomien meikkien myynti on kasvanut vuosi vuodelta maailmalla.Monet meikkien suurkuluttajista kuten ammatikseen ihmisiä meikkaavat ja maskeeraavat ovat viime vuosina enemmän ja enemmän kiinnittäneet huomiota siihen, mitä oikeasti kasvoille laitetaan. Allergioiden yleistyessä, tai ainakin niiden tietoisuuden yleistyessä, kuluttajat eivät halua ottaa riskiä saada allerginen reaktio jonkin ihonhoitotuotteen tai meikin ainesosan johdosta. Nykyisessä yhteiskunnassamme gluteenittomat elintarviketuotteet ovat löytäneet tiensä markettien hyllyille erikoisliikkeiden lisäksi ja myös kuluttajat, joilla ei ole keliakiaa ovat paremmin tietoisia mitä gluteeniton tuote tarkoittaa.

Tutkimusten mukaan gluteenittomat kosmetiikkatuotteet ovat seuraava tuoteryhmä, joiden olemassaolo tulee jatkossa näkymään selkeämmin myös Suomessa. Maailmalla niiden myynti on kasvanut viimeisinä vuosina rajusti. Myynnin kasvu on suoraan johtunut valmistajien aloitettua merkitsemään gluteenittomat tuotteensa selkeällä "gluten-free" merkinnällä.

Keliakia on elinikäinen sairaus

Keliakialiitto ry kertoo seuraavaa: Keliakia on elinikäinen vehnän, ohran ja rukiin sisältämän valkuaisaineen, gluteenin, aiheuttama sairaus. Sen ainoa hoito on keliakiaruokavalio. Vain ihokeliakiassa voidaan tarvita lisänä myös lääkehoitoa. Keliakiaa sairastaa Suomessa noin 2% väestöstä eli yli 100.000 henkilöä. Näistä vasta alle 1/3 eli reilut 30.000 henkilöä on löydetty.

Lisätietoa gluteenittomasta elämästä löydät osoitteesta www.keliakialiitto.fi

 

Komedo.fi

Komedo.fi on kauneuden- ja ihonhoitoalan ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville suunnattu suomenkielinen sivusto, jonka avulla olet selvillä alan viimeisimmistä uutisista ja tapahtumista niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

 

Ota yhteyttä

Akkukahva Media / Komedo.fi

Osoite: PL 133, 15101 Lahti

Puhelin: +358 50 568 0091

Sähköposti: komedo@komedo.fi

Internet: www.komedo.fi

Palautelomake

You are here Uutiset Kauneudenhoitoala Gluteenittomat kosmetiikkatuotteet kasvattavat suosiotaan