Komedo.fi - Ihonhoitoalan verkkomedia

Timjamista luonnonmukainen vaihtoehto aknen hoitoon

Timjamin tehokkuus aknen hoidossa tutkittiin (Kuva: Oksasen Puutarha Oy)

Timjami yrttiä sisältävän liuoksen on todettu tuottavan parempia tuloksia aknen hoidossa kuin kemiallisesti valmistetut voiteet. Tutkimuksessa oli kokeiltu timjamin, mirhamin ja kehäkukan tinktuuraalla eli alkoholiuutetteella kuinka tehokkaasti ne tuhoavat propionibakteeri aknen eli bakteerin, joka vaikuttaa ihon huokosiin ja siten tuottaa finnejä.

Tutkimus tehtiin Leedsin Metropolitan yliopistossa, jossa opiskelija Kimberley Sanderson ja mikrobiologian lehtori, tohtori Margarita Gomez Escalada, loivat kokeita, jossa käyttivät eri kasveista ja yrteistä uutettuja tinktuuroita, joita oli liuotettu alkoholissa useamman päivän ajan.

He huomasivat, että yrtit tuhosivat huomattavan määrän bakteereista. Tehokkaimmiksi lopulta oli havaittu timjami tinktuura ja tällä hetkellä tutkitaankin sen mahdollisuuksia aknen hoidossa. Tri Gomez Escalada sanoi: "Jos timjamista tehdyn tinktuuran tehokkuus voidaan oikeasti todistaa aknen hoidossa, se antaa nykyisille hoitomenetelmille luonnollisemman vaihtoehdon."

Tutkimuksen tulokset julkistettiin Dublinissa 26. - 29.3.2012 järjestetyssä Society on General Microbiologyn kevätkonferenssissa.

 

Komedo.fi

Komedo.fi on kauneuden- ja ihonhoitoalan ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville suunnattu suomenkielinen sivusto, jonka avulla olet selvillä alan viimeisimmistä uutisista ja tapahtumista niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

 

Ota yhteyttä

Akkukahva Media / Komedo.fi

Osoite: PL 133, 15101 Lahti

Puhelin: +358 50 568 0091

Sähköposti: komedo@komedo.fi

Internet: www.komedo.fi

Palautelomake

You are here Uutiset Kauneudenhoitoala Timjamista luonnonmukainen vaihtoehto aknen hoitoon