Komedo.fi - Ihonhoitoalan verkkomedia

Äyriäisissä saattaa piileä ase ryppyjä vastaan

 

Hummerien ja katkarapujen kuorista löydettyjen nanopartikkelien on todettu stimuloivan kantasolujen kasvua. Löydöksellä voi olla merkittäviä vaikutuksia anti-aging ihonhoitotuotteiden kehitykseen.

Myös katkaravun kuoressa on kitiiniäNew Jerseyläisen (Yhdysvallat) Fairleigh Dickinson yliopiston tutkijat ovat huomanneet, että kitiinillä, äyriäisten kuoriosan rakennusaineessa olevilla nanopartikkeleilla, voi olla potentiaalia ikääntyneen ihon ulkonäön parantamisessa sekä ihovaurioiden ja haavaumien parantumisessa niiden kyvyllä stimuloida ihosolujen kasvua.

Tutkijaryhmä demonstroi kuinka partikkelit elvyttivät ihosoluja aktivoituneessa sidekudossoluissa (fibroblastissa) sekä sarveissoluissa. Havainnoilla voi olla merkittäviä vaikutuksia anti-aging ihonhoitotuotteiden sekä haavaumien hoitoon tarkoitettujen tuotteiden kehitykselle. Kitiiniä, josta nanopartikkelit löytyvät, on käytetty jo pitkään lääketieteessä ja elintarviketeollisuudessa mikrobien kasvua estävän ominaisuutensa johdosta. Kitiiniä käytetään mm. elintarvikkeiden säilöntäaineiden osana sekä hammashoidossa ennaltaehkäisemään reikiintymistä.

Tutkimus oli julkaistu International Journal of Nano and Biomaterial lehdessä.

 

Komedo.fi

Komedo.fi on kauneuden- ja ihonhoitoalan ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville suunnattu suomenkielinen sivusto, jonka avulla olet selvillä alan viimeisimmistä uutisista ja tapahtumista niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

 

Ota yhteyttä

Akkukahva Media / Komedo.fi

Osoite: PL 133, 15101 Lahti

Puhelin: +358 50 568 0091

Sähköposti: komedo@komedo.fi

Internet: www.komedo.fi

Palautelomake

You are here Uutiset Kauneudenhoitoala Äyriäisissä saattaa piileä ase ryppyjä vastaan