Komedo.fi - Ihonhoitoalan verkkomedia

Kauneusalan tunnuksista tulossa tappelu

Kauneusalan tunnuksista tulossa tappeluInternetin osoitteiden tunnuksia hallinnoiva ICANN on päättänyt luoda mm. kauneusalalle omat internetosoitteen päätteet. Näiden tunnuksien hallinnoimisesta odotetaan nousevan kiivas taistelu.

ICANN eli Internet Corporation for Assigned Names and Numbers on yhdysvaltalainen voittoa tavoittelematon organisaatio, joka hallinnoi internetin osoitteiden tunnuksia, on nyt päättänyt luoda internetin paremman organisoimisen mahdollistamiseksi kolme uutta tunnustyyppiä. Tunnuksella, tai ns. top level domainilla tarkoitetaan internetin osoitteiden lopussa olevaa päätettä kuten esimerkiksi .com tai .net.

Uudet tunnustyypit ovat:

  • maantieteelliset tunnukset (.paris, .london, .helsinki...)
  • geneeriset tunnukset tuotemerkkeihin liittyen (.tuotemerkki...)
  • geneeriset tunnukset toimialaan liittyen (.beauty, .hotel...)

Tunnuksien hallinointi voittoa tavoitteleville organisaatioille

Tällä hetkellä on olemassa noin 220 maantieteellistä tunnusta, jotka viittaavat tiettyyn maahan, kuten Suomeen viittaava .fi. Jokaista tällaista hallinnoi kunkin maan viestintäviranomainen. ICANN:n suunnitelmissa on nyt antaa esimerkiksi toimialoihin tai tuotemerkkeihin liittyvien geneeristen tunnuksien hallinnointi muille yrityksille. Tiettävästi kauneusalan osalta ainakin L'Oréal on asettunut ehdolle hallinnoimaan mm. tunnuksien .beauty, .makeup, .skin ja .salon.

Yleisenä huolenaiheena on kuitenkin tiettyjen geneeristen tunnuksien hallinnoinnista vastaavan organisaation olevan puolueellinen, jolloin esimerkiksi kilpailijoile ei organsaatio myöntäisi hallinnoimiansa tunnuksia. ICANN on ilmoittanut julkistavansa vuoden 2013 aikana virallisen ja lopullisen päätöksensä näiden uusien tunnustyyppien tulemisesta sekä niiden hallinnoimiseen liittyvistä päätöksistä.

 

Komedo.fi

Komedo.fi on kauneuden- ja ihonhoitoalan ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville suunnattu suomenkielinen sivusto, jonka avulla olet selvillä alan viimeisimmistä uutisista ja tapahtumista niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

 

Ota yhteyttä

Akkukahva Media / Komedo.fi

Osoite: PL 133, 15101 Lahti

Puhelin: +358 50 568 0091

Sähköposti: komedo@komedo.fi

Internet: www.komedo.fi

Palautelomake

You are here Uutiset Kauneudenhoitoala Kauneusalan tunnuksista tulossa tappelu