Komedo.fi - Ihonhoitoalan verkkomedia

Nanopartikkelit eivät läpäisekään ihoa

Nanopartikkeleihin keskittyvä uusi tutkimus on vihjannut, etteivät ihonhoidossa käytetyt mikroskooppisen pienet partikkelit läpäisekään ihoa – toisin kuin joidenkin ihonhoitotuotteiden mainoslauseissa väitetään.

Bathin Yliopiston tekemässä tutkimuksessa kumotaan aiemmat väitteet ihonhoitotuotteissa ja aurinkosuojissa yleisesti käytettyjen nanopartikkeleiden kyvystä kuljettaa aktiivisia ainesosia ihon lävitse.

Mikroskooppikuva osoittaa vihreät nanopartikkelit ihon pintakerroksessa (KUVA: University of Bath)Tutkijoiden mukaan kokeiden aikana havaittiin jopa pienimpien, siis läpimitaltaan ihmisen hiusta yli sata kertaa pienempien, nanopartikkeleiden kyvyttömyys läpäistä edes ihon pintakerros. Vaikka havainnoilla voi olla tulevaisuudessa vaikutusta ihonhoitotuotteiden valmistajien mainosväitteisiin tuotteidensa ominaisuuksista, sillä on myös lieventäviä vaikutuksia. Tuloksien mukaan kun myöskään haitallisten nanopartikkeleiden imeytyminen elimistöön ei ole mahdollista.

Tutkijat käyttivät havaintojen muodostamiseen konfokaalimikroskooppia, jolla saadaan laservalo keskitettyä hyvin tarkkaan yhdelle optiselle tasolle, jolloin sen pyyhkäisykuva kertoo selkeästi kyseisestä solutasosta. He huomasivat pian, etteivät nanopartikkelit läpäisseet edes teipillä osittain kuoritun ihonäytteen sarveiskerrosta.

Tutkimusta johtanut professori Richard Guy toteaa; ”Ihon rooli on toimia potentiaalisesti vaarallisten kemikaalien esteenä ja vähentää nesteen poistumista kehosta. Tutkimustuloksemme vahvistavat, että se (iho) tekee todellakin erinomaista työtä tämän eteen. Kun hyväuskoinen kuluttaja voi päätellä, että ihovoiteissa olevat nanopartikkelit kuljettavat aktiivisia ainesosia syvälle ihoomme, meidän havainnot osoittavat ettei näin oikeasti tapahdukaan."

Lähde: University of Bath

 

Komedo.fi

Komedo.fi on kauneuden- ja ihonhoitoalan ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville suunnattu suomenkielinen sivusto, jonka avulla olet selvillä alan viimeisimmistä uutisista ja tapahtumista niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

 

Ota yhteyttä

Akkukahva Media / Komedo.fi

Osoite: PL 133, 15101 Lahti

Puhelin: +358 50 568 0091

Sähköposti: komedo@komedo.fi

Internet: www.komedo.fi

Palautelomake

You are here Uutiset Kauneudenhoitoala Nanopartikkelit eivät läpäisekään ihoa