Komedo.fi - Ihonhoitoalan verkkomedia

Amy Childs haastattelussa

Amy Childs Komedo.fi:n haastattelussaKomedo.fi toimitus sai ainutkertaisen tilaisuuden 5. maaliskuuta haastattella brittiläistä superjulkkista, Amy Childsia Lontoon Professional Beauty 2012 messujen yhteydessä. Avoimesti Katie Pricen idolikseen nimeävä 21-vuotias Amy Childs on tullut tunnetuksi Suomessakin TV5:llä pyörivästä The Only Way Is Essex (suom. Glamourelämää Essexissä) realitysarjasta, joka briteissä sai jopa 1,7 miljoonaa katselijaa jaksoa kohden. Lisäksi hän on tähdittänyt Iso-Britannian Big Brother -ohjelmaa sekä omaa It's All About Amy -sarjaa.

 

Milloin kiinnostuit kauneudenhoitoalasta?
Kiinnostuin itse asiassa alasta jo seitsemänvuotiaana vierailtuani useaan kertaan äitini hyvän ystävän, Clairen omassa kauneushoitolassa Essexissä. Vietin vapaa-aikaani usein hänen hoitolassa seuraten miten hän hoitaa asiakkaita ja vuosia myöhemmin ollessani 14-vuotias pääsin auttamaan kaikissa yleisissä asioissa kuten tuotteiden hyllyttämisessä, siivoamisessa ja järjestelyissä jne. Opin jo silloin paljon pieniä tärkeitä asioita, joista on ollut hyötyä omassa hoitolassani. Hoitoja en itse Clairen luona saanut tehdä, sillä minulla ei tuolloin ollut vielä tutkintoa alalta.

Milloin idea omasta hoitolasta kehittyi?
Itse asiassa se oli jo myös silloin seitsemänvuotiaania. Sanoin Clairelle, että isona minulla tulee olemaan oma salonki ja työntekijöitä. Nyt vuosien opiskelun ja harjoitteluiden jälkeen olen saavuttanut tuon pisteen. Se vaati paljon työtä, miettimistä, palavereita ja pitkiä päiviä, sillä halusin siitä itselleni täydellisen salongin. Työntekijöiden rekryäminen hoitolaan oli todella haastavaa, sillä julkisuuteni takia töihin haki myös kaikkia muita kuin rehellisesti sinne työskentelemään haluavia. Pidän työorientuituneista työntekijöistä, sillä olen itse kasvanut perheessä jossa tehtiin paljon töitä aamusta iltaan.

Kerro hiukan kauneudenhoitoalan opiskeluistasi.
Kävin Brentwood Academy yksityiskoulua. Läpäisin siellä toisen ja kolmannen asteen diplomitutkinnot (Komedo.fi huom: brittiläinen tutkintoporras) ja olen nyt täysin laillistettu kauneudenhoidon ammattilainen.

Mitkä olivat opiskelussa haastavimpia asioita ja mitkä mieluisimpia?
Nautin itse asiassa kaikesta kauneudenhoitoon liittyvästä, siis manikyyreistä, pedikyyreistä ja ihan kaikesta. Vähiten innostuin hieronnoista, vaikka opiskelukaverini sekä harjoitusasiakkaana käyneet ystäväni sanoivat eniten juuri siitä pitävän kun hieroin heitä niin voimakkaasti.

Onko jotain tuotetta tai hoitoa, jota ilman et pystyisi elämään tällä hetkellä?
Hahah, ruiskurusketus on ehdoton paheeni, en pystyisi todellakaan elämään ilman sitä. Kokeilin ensimmäisen kerran ruiskurusketusta ollessani 15-vuotias ja olen ollut sen jälkeen aika pitkälti koukussa siihen. Olen viime aikoina työskennellyt viimeistellessäni omaa rusketussarjaani, joka julkaistaan markkinoille ensi kuussa.

Sinulla on nyt jonkin aikaa ollut oma hoitola työntekijöineen. Työskenteletkö siellä itsekin vai johdatko vain hoitolaa?
Olin viimeksi pari viikkoa sitten sunnuntaina koko päivän töissä ja asiakkaat yllättyivät kun olinkin itse heitä palvelemassa. Yllättävän vähän ajanvaraajiltani kysytään, että pääsisikö minulle hoitoon, sillä monet tietävät että hoidan enimmäkseen vain liiketoimintaa enkä niinkään itse tee hoitoja. Välillä se on kyllä rentouttavaa unohtaa kaikki laskut ja sopimukset ja vain tehdä hoitoja. Olen toisaalta niin workaholic, että vaikka minulla on vapaapäiväm niin ehkä silti menen hoitolaani järjestelmään paikkoja sulkemisajan jälkeen.

Amy Childs Komedo.fi:n haastattelussaMiten palkitset työntekijöitäsi?
Yhdistän usein sekä palkitsemisen, että työntekijän ammattitaidon kehittämisen. Lähetän työntekijöitäni tasaisin väliajoin kilpaileviiin yrityksiin hoitoihin, sillä siinä kehittyy kun itse näkee ja kokee kuinka eri tavalla jokin pienikin asia voidaan tehdä. Samalla työntekijä sitten voi rentoutua ja nauttia itse hoidoista. Ei ole olemassa yhtä ja oikeea tapaa esimerkiksi lakkauksien, kasvohoitojen tai rusketuksien tekemiseen. Jatkokouluttautuminen on tärkeää, ettei jämähdä paikalleen. Olen työntekijöilleni sanonut, että heidän kannattaa kouluttautua tasaisin väliajoin, sillä ala kehittyy koko ajan. Viimeiset kuusi vuotta olen itse tutkinut jatkuvasti alan kehittymistä.

Sinulta on ilmestynyt myös oma vaatelinjasto kauneudenhoitoalalle. Haluaisitko sanoa siitä muutaman sanan?
Olen ihan innoissani näistä (osoittaa vaaterekissä olevia mekkoja). Malliston nimi on 'Amy Childs Collection ja vaikka ne näyttävät niin kauniilta, niissä on silti otettu ensisijaisesti huomioon käytettävyys - asia jota ei voi koskaan painottaa liikaa työvaatteissa. Materiaaliltaan nämä ovat erittäin hengittäviä, mutta silti likaa hylkiviä ja nämä näyttävät ja tuntuvat hyvältä niin seistessä kuin istuessa. Muistan itse kuinka muutaman kerran olen ollut ihan tuskaisena kun jokin saamani työasu ei olekaan hengittänyt niin hyvin kuin olen sen olettanut tai kun leikkaukset olisi mielestäni voitu tehdä toisin. Useamman kerran tuskastuttuani muiden asuihin päätin, että luon oman vaatelinjaston, sillä en varmasti ole ainut jolla on ollut ongelmia sopivan asun löytämisessä.

Haluaisitko lopuksi sanoa jotain suomalaisille kauneudenhoitoalan opiskelijoille tai alalla jo työskenteleville?
Toki. Kuuluuko Suomessa opiskeluiden yhteyteen myös työharjoittelua?

Kyllä kuuluu.
No sitten vinkkinä opiskelijoille, että pyrkikää suorittamaan kaikki työharjoittelut kauneushoitoloissa, vaikka kyseessä olisi ihan millainen työtehtävä tahansa. Oman hoitolan ylläpitämiseen tai hoitolassa työskentelyyn ei kuulu ainoastaan hemmotteluhoidot vaan myös ihan perinteistä roskien siivoamista jne. Näin ne asiat eivät tule yllätyksenä, sitten kun olette valmistuneet ja siirrytte töihin.

Alalla jo työskentelevät jo varmaan tietävätkin, että ennen kuin asiakas saapuu on hyvä vilaista peiliin ajoissa. Itse pyrin olemaan aina vähintään viisitoista minuuttia ennen asiakkaan saapumista valmiina, oli kyseessä sitten viiden minuutin tai puolentoista tunnin hoito. Valmistautukaa ja keskittykää siihen mitä teette, jotta lopputuloksesta tulee sellainen kuin haluat sen olevan. Asiakkaita pitää kunnioittaa ja vaikka kuinka pidät puhumisesta - pälätän usein itse liikaakin - niin, joskus pitää vain osata olla hiljaa jos asiakas vaikuttaa siltä, että hän haluaa vain rauhoittua.

Lisätietoja: Amy Childsin kotisivut

 

Komedo.fi

Komedo.fi on kauneuden- ja ihonhoitoalan ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville suunnattu suomenkielinen sivusto, jonka avulla olet selvillä alan viimeisimmistä uutisista ja tapahtumista niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

 

Ota yhteyttä

Akkukahva Media / Komedo.fi

Osoite: PL 133, 15101 Lahti

Puhelin: +358 50 568 0091

Sähköposti: komedo@komedo.fi

Internet: www.komedo.fi

Palautelomake

You are here Tapahtumat Uutiset ja raportit Amy Childs haastattelussa