Komedo.fi - Ihonhoitoalan verkkomedia

Professional Beauty messut uuteen kävijäennätykseen

Lontoon itäpuolella hyvien kulkuyhteyksien varrella, ExCel messuhallissa 4. – 5. maaliskuuta järjestetyillä kauneudenhoidon ammattilaismessuilla vieraili ennätysmäiset 34.103 kävijää kahden päivän aikana, rikkoen siten vuoden 2011 kävijäennätyksen muutamalla tuhannella.

Professional Beauty 2012

Professional Beauty 2012 messujen järjestäjät osasivat odottaa valtaisaa kävijämäärää ja olivat valinneet tapahtumapaikaksi noin 25 prosenttia suuremmat tilat kuin viime vuoden messuilla. Tästäkin huolimatta tungosta Yli 34000 kävijää kahden päivän aikana.OPI:n osastolla riitti väkeä ja sävyjä.esiintyi ympäri messuhallia erityisesti sunnuntaina, kun paikalle olivat saapuneet jo työelämässä olevat ammattilaiset ympäri Eurooppaa. Vaikka osa kävijöistä vietti messuilla vain yhden päivän, ei maanantai ollut yhtään sen hiljaisempi kuin sunnuntai. Maanantaina paikalle saapui noin 4500 viimeisen vuoden kauneudenhoitoalan opiskelijaa. Messuvieraisiin lukeutui myös tv:stä tuttuja kuuluisuuksia, joten paikoittain oli havaittavissa tungosta kun turvamiehet yrittivät hillitä kuuluisuuksien perässä juoksevia opiskelijoita.

Näytteilleasettajia Professional Beauty 2012 messuilla oli yli viisisataa, joten alan eri osa-alueet kuten ihonhoito, laitteet, rusketus, kynnet sekä ammattilaistarvikkeet olivat todella hyvin edustettuina. Mukana oli myös neljännesvuosisadan tauon jälkeen paluun Iso-Britannian ammattilaismessuille tehnyt Clarins.

Ulkomaisissa ammattilaismessuissa tuote- ja palveluesittelyiden lisäksi merkittävässä osassa on itse näytteilleasettajien osastoilla tehty myynti. Professional Beautyltä saatujen tietojen mukaan messuilla saavutettu liikevaihto kasvoi noin kymmenen prosenttia edelliseen vuoteen nähden. Kaksipäiväisillä messuilla usein ensimmäinen päivä käytetään tarjonnan kartoittamiseen ja jälkimmäinen päivä sitten ostoihin.

Waxxxpress:n osasto

Messujen aikana järjestettiin myös kynsi- ja meikkikilpailuita, joista kynsikilpailussa nähtiin myös suomalaismenestystä Katja Vähäkuopuksen voittaessa Photographic Nail Art –kategorian. Katso uutinen ja kilpailun tulokset tästä.

Paikalla myös lukuisia kuuluisuuksia

Professional Beauty 2012 messujen aikana hallin ulkopuolella nähtiin paparazzeja ja syykin selvisi itse messualueella. Paikalle olivat saapuneet mm. oman ripsimalliston messuilla julkistanut, Britannian Big Brotherista, The Only Way Is Essex (suom. Glamourelämää Essexissä) ja It´s All About Amy sarjoista kuuluisaksi noussut, kauneushoitolayrittäjä Amy Childs. The Only Way Is Essex oli vuonna 2011 Britannian katsotuin reality-ohjelma 1,7 miljoonalla katsojallaan, joten varsin moni hänet tunnisti. Sarjasta oli paikalla myös muita henkilöitä kuten Crazy Angel osastolla messujen ajan työskennellyt Joey Essex sekä omaa Lauren´s Way rusketustuotteita promonnut Lauren Goodger. Pikavisiitin messuille teki myös maailman kuuluisimmaksi glamourmalliksi sanottu Jordan eli Katie Price. Katie vieraili messuilla katsastamassa ainakin OPIn ja Lava Bambun uutuudet.

Amy Childs antoi Komedo.fi:lle myös haastattelun, jonka voit lukea täältä.

Rusketukset

Tekorusketustuotteita ja erilaisia suihkurusketuslaitteita oli esillä runsaasti. Useilla osastoilla vierailijat pääsivät itse ottamaan ruiskurusketuksen, kokeilemaan laitteita osastoilla tätä varten olleita malleja vasten tai seuraamaan näytteilleasettajien ruiskurusketusdemoja. Laitteissa on lähdetty hakemaan myös käytännöllisyyden lisäksi näyttävää ulkonäköä, joten niissä saattoi olla kromattuja yksityiskohtia tai erikoisia muotoiluita. Sävyt, joita messuilla suosittiin näyttävät varmasti suomalaiseen silmään voimakkailta, mutta tämä juontuukin asiasta, että ns. pullosta tullut rusketus ja ruiskurusketus ovat Britanniassa jo niin tavallisia asioita, että vaaleata sävyä ei kukaan huomaisi. Itse tuotteiden osalta kehitys näyttäisi ajavan kohti pidempää kestoa, sillä se oli yksi myyntivalteista joilla useat näytteilleasettajat pyrkivät saamaan kävijöiden kiinnostukset juuri heidän tuotteisiinsa.

FakeBake

Ripset

Tekoripsien osalta erittäin suosittuja olivat yksittäisten ripsien ja ripsitupsujen sijaan kokonaiset luomen levyiset irtoripset. Kuten rusketuksenkin osalta myös ripsissä bigger-is-better eli voimakasta näyttävyyttä oli tarjolla ja sivusta seurattuna myös ne tekivät kauppansa. Irtoripsien käyttäminen vaikutti ainakin messuvieraille olevan ihan normaalia eikä niinkään vain juhla- tai erikoistilaisuuksiin tarkoitettua.

Nouveau Lashes

Semi-permanent

Semi-permanent oli sana, jota useat näytteilleasettajista toistivat niin keskusteluissaan kuin mainoksissaan. Muutamien näytteilleasettajien osastoille oli pitkät jonot, kun kokeiltavana olivat joko muutamassa sekunnissa tehtävät kulmat tai rajaukset semi-permanent tyyliin.

Komedo.fi seurasi kulmien laittamista Beautiful Brows osastolla. Osastolla messukävijät saivat laitattaa Beautiful Brows - kulmatCry Baby - rajauksetilmaiseksi kulmansa sekä halutessaan ostaa tuotepakkauksen itsellensä. Aluksi valittiin sopivan muotoinen sabluuna, jonka tuotteen esittelijä laittoi vasten mallin kasvoja. Tämän jälkeen hän muutamin edestakaisin pyyhkäisyin loi puuterimaisella aineella mallille sabluunan muotoiset kulmat. Kulmien laittamisen jälkeen on kymmenen minuuttia aikaa vielä muotoilla tai korjata kulmia, jonka jälkeen niiden luvataan kestävän jopa vuorokauden eikä niiden kestoon esimerkiksi uiminen tai saunominen vaikuta.

Sokerointi vs. vahaus

Yksi messuilla huomattu asia oli sokeroinnin puuttuminen lähes kokonaan. Ihokarvojen poistamista sokerilla markkinoivat Komedo.fi:n laskujen mukaan vain neljä näytteilleasettajaa, joista vain Alexandria Professionalin tuotteilla tehtiin demonstraatiota. Britanniassa ilmeisesti sokerointi ei ole vielä saanut niin hyvää jalansijaa kuin Suomessa tai muualla Euroopassa vaan perinteinen vahaus tuntui olevan huomattavasti yleisempää …johtuuko sitten maan pitkästä historiasta vai mistä?

Professional Beauty järjestetään Lontoossa seuraavan kerran 24. – 25. maaliskuuta 2013 ja paikkana samainen ExCel.

ExCel Lontoo

 

Komedo.fi

Komedo.fi on kauneuden- ja ihonhoitoalan ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville suunnattu suomenkielinen sivusto, jonka avulla olet selvillä alan viimeisimmistä uutisista ja tapahtumista niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

 

Ota yhteyttä

Akkukahva Media / Komedo.fi

Osoite: PL 133, 15101 Lahti

Puhelin: +358 50 568 0091

Sähköposti: komedo@komedo.fi

Internet: www.komedo.fi

Palautelomake

You are here Tapahtumat Uutiset ja raportit Professional Beauty messut uuteen kävijäennätykseen