Komedo.fi - Ihonhoitoalan verkkomedia

In-Cosmetics 2013 messuraportti

Neljä viimeisen vuoden estenomiopiskelijaa Laurea-ammattikorkeakoulusta kävi messumatkalla Pariisissa In-Cosmetics 2013 kongressissa huhtikuussa. In-Cosmetics on kosmetiikka-alan merkittävin tapahtuma, joka järjestetään vuosittain eri puolilla Eurooppaa.

Tapahtuma kerää yhteen asiantuntijoita kosmetiikka-alan eri osa-alueilta. Messut ovat kolmipäiväiset ja maksulliset, mutta alan toimijoilla on mahdollisuus rekisteröityä ennakkoon, jolloin sisäänpääsy on maksuton.

Messujen eri osastoilla esittäytyvät alan toimijat, jotka esittelevät uusia innovaatioita - Innovation Zone on erityisesti tätä varten. Näytteilleasettajina on myös paljon yksittäisiä raaka-ainevalmistajia eri puolilta maailmaa. Esillä on lisäksi mm. pakkausvalmistajia, laitetestausta sekä laajasti erilaisia markkinointipalveluja. Valmiita lopputuotteita ei Innovation Zonen tuotteiden lisäksi juuri ole, vaan tarjonta koostuu nimenomaan yksittäisistä raaka-aineista.

Kosmetiikan raaka-aineita esiteltiin Innovation Zone -alueella.

Erityisen mieleenpainuvia uutuuksia olivat mm. hämähäkin silkkiproteiini kosmetiikan raaka-aineena sekä vielä nykyisten BB- ja CC-voiteiden rinnalle tulossa olevat EE- ja QQ-voiteet. Paljon olivat esillä myös ns. nutricosmetics eli sisäisesti nautittavat kauneustuotteet. Luonnonmukaisuus trendinä on edelleen kasvussa. Hiustenlähtöön liittyvien ongelmien hoitotuotteet olivat selkeästi eniten esillä hiuspuolella.

Hämähäkin silkkiproteiini ja EE-voiteet tekevät tuloaan markkinoille.

Messualue oli upea ja osastoihin oli selkeästi panostettu. Messut kattoivat Pariisin Porte de Versailles messualueen 1. hallin. Messut herättivät paljon kiinnostusta ja kävijöitä oli runsaasti. Kolmen päivän aikana kävijöitä oli n. 9500 ja näytteilleasettajia n. 650. Messuilla oli myös paljon suomalaisia; estenomeja oli messuilla sekä vierailemassa että kansainvälisten yritysten osastoilla. Suomalaisia asiantuntijoita oli myös luennoimassa sekä yritysten edustajina näytteilleasettajina.

Laurea-ammattikorkeakoulun kauneudenhoitoalan opettajat vierailevat in-Cosmetics-messuilla joka vuosi. Näin varmistetaan opetuksen laatu ja uuden, ajankohtaisen tiedon siirtyminen opiskelijoille. Myös opettajille verkostoituminen on tärkeää, jotta työelämän ja koulutusohjelman yhteistyötä voidaan kehittää mahdollisimman tehokkaasti.

Kosmetiikka-alan merkittävin tapahtuma In-Cosmetics järjestetään vuosittain eri puolilla Eurooppaa.

Tarjolla oli sekä maksullisia että maksuttomia luentoja. Maksullisten luentojen sisältö on vähemmän kaupallista ja sisältää enemmän syvempää ja ajankohtaista tietoa alan suuntauksista. Maksuttomien luentojen sisältö oli kolmannen vuoden estenomiopiskelijoiden näkökulmasta osittain melko pintapuolista ja enemmän ns. yleistä tietoa.

Laurea-ammattikorkeakoulu tukee opiskelijoiden kongressimatkoja kohtuullisella rahallisella avustuksella. Tämä on kansainvälisen liikkuvuuden kannalta erittäin hyvä järjestely ja koulutusalallemme erittäin tärkeää.

In-Cosmetics ei ole kuluttajille suunnattu tapahtuma eikä tarjoa välttämättä kauneuden ammatinharjoittajillekaan suurta lisäarvoa liiketyöhön. Tähänastiset opinnot antoivat valmiuksia ymmärtää ja hyödyntää näytteilleasettajien tarjoamaa tietoa. Toisaalta myös opintojen tuoma lähdekriittisyys auttoi suodattamaan yritysten mainostietoa. Vaikka Suomi on kosmetiikka-alalla pieni toimija, huomasimme kotimaisen koulutuksen olevan huippuluokkaa.

Erityisesti in-Cosmetics on verkostoitumistilaisuus alan asiantuntijoiden ja eri toimijoiden kesken. Messut olivat oikein antoisat ja tarjolla oli paljon uutta tietoa. Ennen kaikkea tapahtuma avarsi näkökulmaa ja ymmärrystä kosmetiikka-alasta kokonaisuudessaan. Suomalaisilla estenomeilla on loputtomasti mahdollisuuksia myös kansainvälisesti, jos vain uskallusta riittää!

Rakkaudesta kosmetiikkaan ja Pariisiin,

Annika Karvonen, Heidi Laitala, Annina Nyholm & Minna Rissanen

Laurean estenomi-opiskelijat ja se kuuluisa Eiffel-torni.

 

Komedo.fi

Komedo.fi on kauneuden- ja ihonhoitoalan ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville suunnattu suomenkielinen sivusto, jonka avulla olet selvillä alan viimeisimmistä uutisista ja tapahtumista niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

 

Ota yhteyttä

Akkukahva Media / Komedo.fi

Osoite: PL 133, 15101 Lahti

Puhelin: +358 50 568 0091

Sähköposti: komedo@komedo.fi

Internet: www.komedo.fi

Palautelomake

You are here Tapahtumat Uutiset ja raportit In-Cosmetics 2013 messuraportti